OLDALVONAL

Megható szavak a Nemzet Sportolójától: Ez gyógyszer a gyógyulásomhoz

Monspart Sarolta pozitív stresszbombának érzi a beválasztását a legnagyobbak közé. Erőt ad neki a küzdelméhez.
  • Szerző: Ripost

„Amiben bíztam, valósággá vált”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- mondta az MTI-nek Monspart Sarolta, aki a tagok jelölése után, a kormány döntése értelmében immár hivatalosan is tagja lett a Nemzet Sportolói társaságnak.

Fotó: MTI

Az első magyar világbajnok tájfutó, a magyar amatőr futóélet egyik legnagyobb alakja. Habár rengeteg díja, elismerése van, nagyon szeretett volna bekerülni a Nemzet Sportolói közé. Ez nem olimpiai sportág képviselőjeként különösen sokat jelent számára.

A tájfutó-pályafutása után edzőként és szövetségi kapitányként is tevékenykedő, profi és amatőr futók számára edzéstervet összeállító, a mozgást állandóan népszerűsítő, ma az idősek sportolását az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatában (OGYIK) szervező, népszerű Saci kiemelte, érzi az emberek szeretetét, amit a rengeteg gratuláció is jelez.

„Ez az elismerés a legnagyobb pozitív stresszbomba, a legjobb gyógyszer a gyógyulásomhoz, van erőm tovább küzdeni. A jó Isten segítségét kérem, hogy legyen még időm pár száz gyalogló klubot elindítani az országban az időseknek, remélem ősztől már majd lehet”

- összegzett a 75 éves Monspart Sarolta, aki három éve küzd a rákbetegsége ellen.

Újra teljes a tagság

A Nemzet Sportolói exkluzív társaságban az olimpiai aranyérmes úszó, Székely Éva február 29-i halálával üresedett meg egy hely a tizenkettőből.

A jelenlegi tagok: Balczó András, Hammerl László, Weltner Györgyné Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Bíróné Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Varga János, valamint a most bekerült Monspart Sarolta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?