OLDALVONAL

Meglepetés készül kapitányügyben: a Dárdai-vonalat választaná az MLSZ

Ha már egyszer bejött egy hasonló húzás... Ez a páros veheti át Bernd Storck helyét a fociválogatott élén.
  • Szerző: vav

Új nevek merültek föl arra az esetre, ha a rosszul sikerült vb-selejtezők után leváltja Bernd Storckot a Magyar Labdarúgó Szövetség. Habár még ki sem rúgták az MLSZ-nél a sportigazgatói pozíciót is betöltő német szakembert, a Blikk szerint már az utódát keresik. Sőt, már meg is találták?

A lap úgy értesült, hogy a jelenleg munkanélküli korábbi Videoton-edzőnél, Paulo Sousánál is nagyobb esély mutatkozik Marco Rossi vagy Szabics Imre kinevezésére.

A szlovák élvonalbeli Dunajská Stredát irányító Rossi mellett szól, hogy ismeri a magyar foci viszonyait, és edzői bravúrként nyert bajnoki címet az arra esélytelennek tartott Honvéddal. Most a szlovák bajnokság legmagyarabb csapatával, a Dunaszerdahellyel a dobogóért küzd.

"Ma értesültem arról, hogy szóba került a nevem, teljesen váratlanul ért, nem számítottam rá. Már az büszkévé tesz, hogy egyáltalán erről beszélnek az emberek."

Eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptam az ügyben az MLSZ-től. Érvényes szerződésem van a DAC-cal, de nyitott vagyok a tárgyalásra

- mondta az olasz tréner.

Szabics esélyeit növeli, hogy nem idehaza, hanem az osztrák Sturm Graznál tanulta a szakmát. A vezetőedzőként még tapasztalatlan egykori csatár kinevezése hasonló lenne Dárdai Páléhoz, aki a Hertha ifiedzőjeként lett szövetségi kapitány.

Ráadásul Szabics éppen Dárdai stábjának tagja volt, majd Storck őt is kirúgta.

A Blikk szerint az is opció, hogy Szabicsot Rossi segítőjének nevezik ki.

Szintén a Dárdai-féle húzás lehetne a német Leipzig másodedzője, Lőw Zsolt kinevezése. Rajtuk kívül szóba jöhet kapitányjelöltként Paulo Sousa, László Csaba, Bölöni László, Szélesi Zoltán és Herczeg András is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?