OLDALVONAL

Megszólalt a szakértő, ez vár most Turi Györgyre

Érdekes információ derült ki a testi fenyítésről.
címkék:
  • Szerző: sk

Szembesíti vádlóival Turi György úszóedzőt a magyar szövetség. A szervezet bizottságot hozott létre annak feltárására, mi történt az uszodában a szakember és a tanítványai között. Nagy kérdés azonban, hogy hová fajulhat a dolog. Ha igazak a vádak, milyen büntetést kaphat az edző? Dr. Borbély Zoltán jogász szerint egyelőre nehéz megjósolni, mi lesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Turi György
Fotó: Nemzeti Sport

„Elképzelhető, hogy leváltják a szakmai pozíciójából, erről az elnökségnek kell döntenie. Olyan vádat azonban eddig nem hallottunk, mely bírósági feljelentést vonhat maga után – mondta a Borsnak Borbély. – A nemi bűncselekmények, ha volt egyáltalán ilyen, csak magánindítványra büntethetők. Ennek a határideje harminc nap. Ez onnan kezdődik, amikor a sértett tudomást szerez az elkövető kilétéről.

Dr. Borbély Zoltán

”A legfontosabb, hogy most nem Turi Györgynek kell az ártatlanságát kell bizonyítani, hanem a vádlóinak bűnösségét. Meg kell hallgatni az edzőt, s azokat is, akik vallottak ellene. Meg kell ismerni a pontos körülményeket. Az lényeges elem, hogy a testi fenyítés 2013-ig engedélyezett volt az edzőknek, az uniós törvények azóta tiltják ezt a viselkedést.„

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?