OLDALVONAL

„Megtiszteltetés volt” – Gera Zoli meghatódva beszélt a beugrásáról

Napra pontosan egy évvel a válogatottól való elbúcsúztatása után ő helyettesítette a szövetségi kapitányt.
  • Szerző: vav

Miután Marco Rossi szövetségi kapitány és két olasz segítője is pozitív teszteredménnyel házi karanténba kényszerült, a Szerbia elleni Nemzetek Ligája-meccsen (1-1) Gera Zoltán vezette a magyar labdarúgó-válogatottat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pontosan egy évvel a válogatottbeli búcsúztatása után már a kispadról dirigált
Fotó: mlsz.hu

Az U21-es csapat szövetségi edzője – aki mindvégig telefonkapcsolatban volt az olasz szakvezetővel – a lefújás után így értékelte a mérkőzést:

„Az első félidő nagyon-nagyon rendben volt, minden jól működött. Jól játszott a csapat, három-négy komoly gólhelyzetünk volt, míg a szerbeknek egy – de azt be is rúgták. A szünetben arról beszéltünk, hogy ugyanúgy kell játszani, agresszíven letámadni őket. Csakhogy ekkor már kezdtünk fáradni, nehezebben tudtuk tartani őket, hiszen komoly játékerőt és minőséget képviselő csapat volt az ellenfél. De kontrákból ugyanúgy megvoltak a gólszerzési lehetőségeink. Az utolsó tíz-tizenöt percre aztán szétszakadt a pálya, nagyon akartak gólt rúgni a játékosok, aztán futhattak vissza védekezni, úgyhogy belementünk egy adok-kapokba. Szerencsére nem jöttünk ki rosszul belőle. Reálisan nézve megnyerhettük volna a meccset egy nagyon komoly csapat ellen. Keményen dolgozott mindenki, szerintem ez egy jó este volt”

- mondta a tavalyelőtt 97-szeres válogatottként visszavonult Gera, aki a saját helyzetével kapcsolatban érezhetően meghatottan beszélt:

„Úgy tudom, most maradok a csapattal. Megtiszteltetés volt, hogy én állhattam a kispadnál, örülök neki, hogy jó eredményt értünk el.”

A tartalékos magyar válogatott a döntetlennel biztosította bennmaradását az NL második osztályában, sőt pontszámban utolérte a kvartettben éllovas oroszokat. A szerdai záró fordulóban Törökországot fogadjuk a Puskás Arénában, ahol a mieink még a feljutást jelentő első helyet is megszerezhetik.

És ezeket olvastad már?