OLDALVONAL

Mélyütés Shane Tusupnak: otthagyta, aki az elejétől bízott benne

Fél évig sem tartott a közös munkájuk az amerikai szakemberrel. Újra régi edzőjével készül Bujdosó Zsombor.
címkék:
  • Szerző: vav

A 15 éves Bujdosó Zsombor hátat fordított Shane Tusupnak és újra Lőrinczi Györggyel készül. Öt hónap után foszlott szét az „amerikai álom” – adta hírül az SzPress sporthírszolgálat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: instagram.com/shanetusup

Tavaly augusztusban a nyár sportszenzációjának számított, hogy Shane Tusup, Hosszú Katinka ex-férje és sikereinek kovácsa kanyargós útkeresést követően visszatért az úszóedzői pályára. Ráadásul úgy, hogy éppen a háromszoros olimpiai bajnok magyar világhíresség egyik – akkor talán túlértékelt – ellenfelének, az Eb-ezüstérmes olasz Ilaria Cusinatónak a felkészítését vállalta magára. Azon is sokan kapták fel a fejüket, hogy nagy tervének megvalósításába belevett egy 15 esztendős magyar tehetséget, a DMTK kisegyesületben versenyző Bujdosó Zsombort, aki az „Ironos” időkben szüleivel együtt Tusup kedvéért költözött Debrecenből Budapestre.

Szakmai körökben szinte azonnal az a vélemény alakult ki, hogy Tusupnak és Cusinatónak égető szüksége volt egy gyorsan hadra fogható edzőtársra, akinek – és persze a szüleinek is – másodpercekben mérhető előrelépést ígért az előre menekülő amerikai.

Lőrinczi György, Zsombor edzője nem igazán lelkesedett a tavaly augusztusig szóba sem hozott csere-beréért, de nem akart a tanítványa útjába állni, és a szülői óhajt is teljesítve hat hónapra – úgymond próbaidőre – átengedte a versenyzőjének felkészítését Tusupnak. Azzal a feltétellel, hogy nem szakad meg az emberi és szakmai kapcsolata Zsomborral, és a kísérlet nem feltételezi magyar klubjának elhagyását.

Az „amerikai álom” az újesztendő első napjaiban foszlott szét, amikor Bujdosó Zsombor szülei „kivették” a Tusup-iskolából a fiúkat, és arra kérték Lőrinczi Györgyöt, hogy vegye át – pontosabban vissza – a váltóbotot. Cusinato, Földházi Dávid után a tizenéves Bujdosó már a harmadik úszó, aki eltérő okokból és megfontolásból nem kér Tusupból és a módszereiből.

„Az is megfordult a fejemben, hogy Zsombor a közelgő átigazolási időszakban más klubot választ, talán éppen azt, amit Tusup szeretne felépíteni, annak viszont sokkal nagyobb volt a realitása, hogy a Bujdosó család jobbnak tartja visszajuttatni Zsombort abba a közösségbe, ahol jól érezte magát és az eredményei is folyamatosan javultak„

– nyilatkozta Lőrinczi György az SzPress Hírszolgálatbak.

”Úgy értesültem, hogy kulturált és higgadt beszélgetés zajlott le az amerikai és a szülők között, nem kaptak össze, és egy így van rendjén. Természetesen Zsomborral is azonnal beszéltem, szerintem örül, hogy így alakultak a dolgok és február 28-án velem, a magyar klubtársaival együtt utazhat el a törökországi edzőtáborba”

– hangsúlyozta a magyar szakember.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?