OLDALVONAL

Mi köze van Liptai Claudiának az olimpia aranyakhoz?

A Vasas adja a riói olimpia eddigi magyar aranyérmeseit. A klubelnök a titkokról beszél.
  • Szerző: HBK

Öt nap alatt öt aranyérmet szereztek a magyarok a riói olimpián, mind az öt aranyérmesünk a Vasas sportolója (Hosszú Katinka szeptembertől a saját klubjához igazol). A %% megkereste a Vasas elnökét, Markovits Lászlót, aki büszkén válaszolt a kérdéseinkre.

A Vasas 2013 óta a legeredményesebb klub a MOB világversenyeit figyelembe vevő ponttáblázatán, Markovits szerint a mostani sikerszériában azért szükség volt a "csillagok megfelelő állására" is.

Nagyon érdekelt minket, hogy mégis mi lehet a Vasas titka, itt a megfejtés:

"A sportolók részéről elsődlegesen az a sokszor emberfeletti munka a titok, amit elvégeznek, hiszen ennek köszönhető a kiemelkedő teljesítmény. Klubszinten pedig annak a stratégiánknak köszönhető, amely a londoni olimpia után egy tudatos döntés eredményeként született meg az egyéni sportágaink menedzselése kapcsán.”

A korábbi profi teniszező Markovits azt is elárulta, hogy az öt aranyérem közül neki Szilágyi Áron győzelme állt a legközelebb a szívéhez.

"Áron címvédése érzelmi többletet hozott magával. Nem hiszek a véletlenekben, egy saját nevelésű sportolónknak kellett megszereznie az ötödik napon, az ötödik aranyunkat, amely egyben az ötvenedik Vasas-aranyérem az olimpiák történetében.”

Még nem tudni, hol a sikersztori vége, hiszen Hosszú Katinka is úszik még, és további Vasas sportolók is várnak a riói debütálásukra.

"Hátra van még Hosszú Katinkának egy egyéni száma, ő már bizonyította, hogy bármire képes. Az ökölvívó Harcsa Zoltán kőkemény ellenfelet kapott a következő körben, de nagyon elszánt, kijelentette, hogy olimpiai bajnok szeretne lenni Rióban. Sastin Marianna birkózónk egy rutinos világbajnok versenyző, Kugler Attila pedig a kajak-kenuban, egy hagyományos sikersportágban méretteti meg magát. Továbbra is fenntartom, hogy bármelyikük érhet el kiemelkedő eredményt.”

Kérdésünkre Markovits azt is elmondta, hogy a Vasas nem kap direkt jutalmat az olimpiai szereplés után, mint a sportolók vagy a szakemberek.

S, hogy mi köze van Liptai Claudiának az angyalföldi klubhoz?

Nos, ő a piros-kékek tiszteletbeli nagykövete, és a színésznő lánya, Panka a klub aerobik-csapatát erősíti.

És ezeket olvastad már?