OLDALVONAL

Mi lesz most? Pengeélen táncol Dárdai a Herthánál

Edzőként már a 175. Bundesliga-meccsén vezényli Frankfurtban a Hertha focistáit Dárdai Pál. Az eredménytől függhet, lesz-e 176. is.
  • Szerző: Ripost

A német sportsajtóban megjelent esélylatolgatások szerint a Bundesliga-edzők közül leginkább Dárdai Pált fenyegeti a kirúgás. Az eddigi hét fordulóban csak az utolsó és az utolsó előtti helyezett újoncokat (Fürth, Bochum) győzte le a Hertha, a másik öt meccsét elvesztette, ráadásul az egész mezőnyben a legtöbb (20) gólt kapta. A sérülések sújtotta berlini csapatnak az egyetlen hellyel előtte álló, de két hónapja veretlen Eintracht Frankfurt vendégeként (szombat, 15.30) kellene sikert aratnia ahhoz, hogy a magyar tréner nyugodtabban dolgozhasson.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Edzőként a 175. Bundesliga-meccse lesz a frankfurti

Edzőként a 175. Bundesliga-meccse lesz a frankfurti
Fotó: AFP

„Aki ismer, tudja, hogy Pál minden nap feltöltődve és motiváltan jön edzést tartani”

– jelezte Dárdai, hogy minden nehézség ellenére esze ágában sincs föladnia imádott klubjánál a munkát.

Fredi Bobic sportigazgató kiállt korábbi csapattársa mellett, de ha a válogatott vb-selejtezők szünete után is folytatódik a csapat vesszőfutása, újra felerősödhetnek az edzőváltást követelő hangok.

„Ha minden nap csak azt hajtogatod a feleségednek, hogy minden rendben, akkor előbb-utóbb hideg levest kapsz”

– utalt arra, hogy a klubon belül érzékelhető feszültségek természetesek (előfordultak a sajtóban történt üzengetések, sőt egy edzésen majdnem nekiment sztárja, Kevin-Prince Boateng).

Kiárusítást tartottak

Dárdai főnöke talán azért is az átlagnál türelmesebb, mert jól tudja: az átigazolási szezon végén a tervezett erősítés helyett jócskán gyengült a Hertha kerete – 23 millió eurós (8,3 milliárd forint) nyereséggel zárták a nyári adásvételeket.

„Pár hete egy teljesen új csapatunk van”

– mondta erről Dárdai Pál, akinek a munkáját mindemellett óriási sérüléshullám is nehezíti.

Magyar csúcstalálkozó a stadionavatón

Négy válogatott focistánk találkozik az SC Freiburg–RB Leipzig meccsen (szombat, 15.30, tv: Spíler 1). Sallai Rolandék az új, 35 ezres műfüves stadionjukat, az Europa-Park-stadiont avatják a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató lipcseiek ellen.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
És ezeket olvastad már?