OLDALVONAL

„Miatta a labdarúgás hazánk egyik legnépszerűbb sportága lett” – Puskás Ferencre emlékezik a világ

Tizennégy éve ezen a napon hunyt el az Aranycsapat legendája.
  • Szerző: SK

Napra pontosan 14 éve, 2016. november 17-én hunyt el Puskás Ferenc, minden idők legjobb magyar labdarúgója. Az Aranycsapat Testület kegyelettel emlékezik a Nemzet Sportolójára, az olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes labdarúgóra – közölte az MTI-vel kedden az Aranycsapat Testület.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lomnici Zoltán, a testület elnöke közleményében hangsúlyozta, hogy Puskás Ferenc a sporttörténelem egyik legnagyobb alakja, akinek sikereit az egész világ elismerte és azok megbecsülést szereztek a magyarságnak.

Puskás Ferenc válogatott labdarúgó arcképérõl készített reprodukció. Az eredeti felvétel készítésének pontos dátuma ismeretlen (Fotó: MTI / Csörgeõ Tibor)

„Az Aranycsapat tagjaként olyan győzelmek részese volt, amelyeket azóta sem sikerült felülmúlni. Része volt abban, hogy a labdarúgás hazánk egyik legnépszerűbb sportága lett – fogalmazott Lomnici Zoltán. – Amikor több mint fél évtizeddel ezelőtt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat utolsó élő tagjaként egy rendezvényen felkért az Aranycsapat emlékének ápolására, még nem tudhatta, hogy néhány hónap múlva követni fogja Puskás Ferencet és egymás mellett lelnek örök nyugalomra a Szent István Bazilika Altemplomában.”

És ezeket olvastad már?