OLDALVONAL

Mindenkit meglepett Buffon: nem a visszavonulását jelentette be

Mégsem vonul vissza a veterán kapuslegenda? Csak annyi biztos, hogy egy korszak véget ér.
  • Szerző: vav

Sajtótájékoztatón jelentette be Gianluigi Buffon, hogy a Verona elleni szezonzáró olasz bajnoki mérkőzésen, szombaton védi utoljára a Juventus kapuját. A 40 éves világklasszis kapus szavaiból ugyanakkor - meglepetésre - kiderült: egyáltalán nem biztos, hogy vissza is vonul a profi labdarúgástól.

 

Egy hihetetlen utazás végéhez értem, amelyet olyan emberekkel oszthattam meg, akik szeretnek engem. Ezért is igyekeztem mindig a legjobbamat nyújtani. Szombaton az utolsó mérkőzésemet játszom a Juventus mezében

- jelentette be többek között Buffon.

Minden idők egyik legjobb labdarúgókapusa hangsúlyozta: annak idején a Juve tehetségként igazolta le, és csakis a klubnak, az ott tanult mentalitásnak köszönheti, hogy itt igazi bajnokká vált.

Örökké hálás leszek a Juvénak. Egyelőre nem tudom, mihez kezdek. Néhány napja még biztos voltam benne, hogy visszavonulok, de kaptam néhány átgondolandó ajánlatot. A következő héten döntök a jövőmről

– nyilatkozta Buffon, akit 2001-ben több mint 50 millió euróért szerződtette a Juventus a Parmától - ennél többet azóta sem fizettek kapusért.

A sajtótájékoztatót egyébként Andrea Agnelli, a Juve elnöke kezdte, de jelen volt több csapattársa is. Agnelli sokáig méltatta Buffon eredményeit és emberi nagyságát. Külön kitért arra is, hogy 2006-ban friss világbajnokként, a legnagyobb klubok hívása ellenére a másodosztályban is hű maradt a torinói klubhoz. Ezután a klubvezető bejelentette, hogy ősztől már a jelenlegi cserekapus, a lengyel Wojciech Szczesny védi a Juventus kapuját.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?