OLDALVONAL

Monspart Sarolta gyászoló fia elárulta, így búcsúztatják a Nemzet Sportolóját

Botond felkészült rá, évekig is eltarthat, míg feldolgozza édesanyja elvesztését.
  • Szerző: sk

Monspart Sarolta gyászoló fia nehéz napokon van túl. Noha családtagjai is tudták, hogy súlyos beteg, szerettei nehezen dolgozzák fel a legenda halálát. A Nemzet Sportolója, sokunk példaképe szombaton hunyt el, miután évekig harcolt a gyilkos kórral. A tájékozódási futás világbajnokának fia szerint talán az idő segítheti őket a gyászban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Hiába sejti az ember esztendőkön át, hogy egy rákos betegségnek nem lehet jó vége, mégis, az elmúlásra nem lehet felkészülni... Alighanem évekig tart még ezt feldolgozninyilatkozta Feledy Botond a Blikknek. – Sok mindenért küzdött az életében, kiváló eredményeket ért el, de az egyik legfontosabb számára tényleg az volt, hogy női, nem olimpiai sport világbajnokaként megkapta a Nemzet Sportolója címet. Ez az örömbomba segített neki az akkori időszakban a betegséggel szembeni küzdelemben is...” – mondta a fiú, aki szombaton szívszorító bejegyzésben köszönt el édesanyjától.

Botond jelenleg feleségével és három gyermekével Brüsszelben él. Azt tervezik, hogy édesanyjától méltó körülmények között búcsúzhatnak el barátai, tisztelői.

„Fontos, hogy legyen alkalmuk mindazoknak elbúcsúzni az édesanyámtól, akik szerették, akiket akár csak biztatott a futóversenyeken. Ugyanakkor nehéz még a szertartás időpontját meghatározni, erre később kerül sor. Előbb nekünk is össze kell szednünk magunkat.” – mondta Monspart Sarolta gyászoló fia.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?