OLDALVONAL

Nagy Laci gyászol, elhunyt a magyarok kedvence

Nagyon sok mindent tehetett volna még a sportágért a kézilabdázó legenda.
  • Szerző: SK

Ellenfélként minket is számtalanszor keserített, mégis minden magyar sportbarátot megdöbbentett Zlatko Saracevic váratlan halála. A kiváló horvát kézilabdázó és edző vasárnap 59 éves korában tragikus hirtelenséggel hunyt el. A veszprémiek sportigazgatója, a világsztár Nagy Laci gyászol, ő közösségi oldalán emlékezett meg a nagy harcosról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Laszlo Nagy (@laszlonagy19) által megosztott bejegyzés

A világ- és olimpiai bajnok legenda 1986-ban jugoszláv színekben éppen ellenünk nyert vébédöntőt, majd 2000-től két éven át a Veszprém átlövőjeként volt mindenki kedvence. Az a csapat akkor EHF-kupa, majd BEK-döntőig jutott. Saracevic visszavonulása után edzőként dolgozott, vasárnap is a Podravka Koprivnica meccséről utazott haza, amikor vezetés közben rosszul lett. A kiérkező mentők 40 percig próbálkoztak az újraélesztéssel, ám nem jártak sikerrel, a szakember 59 éves korában elhunyt. Sajtóhírek szerint szívinfarktus okozhatta a halálát.

Saracevic edzőként és játékosként is kiváló volt, Fotó: Nemzeti Sport

Egyetlen magyar klubja, a Veszprém is megrendülten búcsúzott:

„Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, miszerint egykori játékosunk, és a veszprémi közönségkedvenc Zlatko Saracevic a mai Podravka – Lokomotiva mérkőzés után elhunyt. Őszinte részvétünket küldjük a családjának! Nyugodj békében Zlatko!”

Veszprémben mindenki csak „Sara Papának” becézte őt, mivel 38 évesen csatlakozott a magyar együtteshez.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?