OLDALVONAL

Nagy lehet a baj: újra kórházba viszik Michael Schumachert

Végre új hír jött az F1-legenda állapotáról, de biztos nem erre vártak a rajongók. Megint őssejtkezelésre van szüksége. Izomsorvadásban és csontritkulásban szenved a 2013-as síbalesete óta ápolásra szoruló világsztár?
  • Szerző: vav

Hamarosan újabb orvosi beavatkozást kell végrehajtani Michael Schumacheren – söpör végig a hír a világsajtón az olasz Contro Copertina értesülésére hivatkozva.

Fotó: Getty Images

Eszerint ezt a francia őssejtspecialista, Philippe Menasché professzor fogja végrehajtani, akinek párizsi klinikájára titokban már több kezelésre is elszállították Schumit a svájci otthonából. Állítólag nemrég személyesen kereste föl a tóparti luxusvillában ápolt betegét.

A Forma-1 hétszeres világbajnokának műtéte a cikk szerint része annak a kísérleti kezeléssorozatnak, amelyet a neves kardiológus vezet. A szívsejtek transzfúziójáról van szó.

„A cél Michael idegrendszerének regenerálása”

- idézik a professzort.

„Az elmúlt húsz évben a tudomány óriásit lépett előre az őssejttel való gyógyítás területén. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy továbbra is nagyon keveset tudunk az emberi agyról. Ennél fogva nem lehet tudni, hogy a mostani beavatkozás milyen eredménnyel jár.

- magyarázta az egykori Ferrari-sztárról néhány hónapja dr. Nicola Acciari bolognai idegsebész, aki akkor hozzátette: az 51 éves Schumacher izomsorvadásban és csontritkulásban szenvedhet. Az állapotát továbbra is gondosan titkolja a családja, rendre csak azt hangsúlyozzák, hogy minden lehetségeset megtesznek az ápolásáért és gyógyításáért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?