OLDALVONAL

„Nagyon fáj, hogy nem lehettem ott a barátom temetésén” – szomorú vallomás a Fradi legendájától

Rákosi Gyula évtizedekig ápolt szoros kapcsolatot a nemrég elhunyt Szűcs Lajossal.
  • Szerző: sk

Évtizedes barátság és a foci kötötte össze Rákosi Gyulát a nemrég elhunyt Szűcs Lajossal. Ameddig lehetett, együtt töltötték mindennapjaikat a Fradi-pályán, s a zöld-fehérek korábbi legendás labdarúgója az utolsó pillanatokig tartotta a kapcsolatot Szűccsel. Érthető, hogy megrázta barátja halála.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A halála előtti utolsó héten, csütörtökön még viccelődtünk a kórházi ágyánál. Mondtam neki, viszek kaját. Aztán szombaton még felhívtam, és olyan furcsa, rekedtes volt a hangja, kérdeztem is tőle: mi van, Lajos, be vagy rúgva? Másnap délelőtt az egyik áruházban megállított egy ismerősöm, és azt mondta, meghalt Szűcs Lajos... Napokig nem tértem magamhoz” – mondta a Blikknek a 80 éves Rákosi, aki nem lehetett ott Szűcs búcsúztatóján.

Rákosi és Szűcs Albert Flórián 2011-es temetésén
Fotó: MTI

Igaz, azt maga sem érti, hogy miért nem hívták meg az eseményre.

„A Fradi-pályán rendeztek egy búcsúztatót, szép volt, megható, a klub megadta a módját, ahogy illik. Ott találkoztam Lajos fiával, Csabával, és egy szóval nem mondta nekem, hogy másnap vesznek végső búcsút az apjától. Nem hívtak meg. Nagyon fáj, hogy nem lehettem ott a barátom temetésén. A mai napig nem tudom, hogy miért történt ez így, miért Dunai Antalt választották, miért nem én mondhattam a búcsúbeszédet.”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?