OLDALVONAL

Nem hiszed el, mit vár a fradista lányoktól Kubatov Gábor

Az FTC elnöke szerint nemsokára megvalósulhat sokak álma.
  • Szerző: sk

A Ferencvárosi Torna Club csapatsportágairól adott helyzetképet interjújában a klub elnöke. Kubatov Gábor az ulloi129.hu oldalnak beszélt a vérmes reményeiről a női kézilabdázókkal kapcsolatban.

Hiába ők jelenleg a magyar bajnokok, idehaza a Győr mögött csak második számú gárdának könyvelik el a Ferencváros női kéziseit.

Kubatov Gábor

Kubatov Gábor elnök ugyanakkor bizakodó, reményei szerint lassan meglehet a négyes döntő a BL-ben.

A cél Európa csúcsa

A Ferencváros női kézisei még sosem szerepeltek a BL végjátékában, de a tervek szerint ez nemsokára nemsokára megvalósulhat. Sőt, az elnök a csúcsot célozza meg.

„Néhány éven belül BL-t kellene nyerni. Most volt egy ügyvezető-váltás, lassan a szakmai háttérben is lesznek változások, a kézilabdánál talán szokatlan módon, de szerintem ott is kell játékosmegfigyelő-rendszer, és a futballban használt egyéb mérési, élettani vizsgálatokat is be lehetne vezetni. Meg kell nézni, hogy mi van Brazíliában, Dél-Amerikában, az észak-európai országokban” – mesélt Kubatov arról, hogy milyen változások várhatóak.

A Győr nem követendő példa

A Győr az elmúlt nyolc évben ötször is megnyerte a BL-t, a Fradinál azonban úgy gondolják, ezt meg lehet valósítani a riválisnál más politikával, kisebb költségvetéssel is.

Tavasszal bajnoki címet szerzett a csapat

„Aki magasabb szinten van a magyarok közül, azokat a Győr elviszi, aztán csak keveset játszatja. Ez semmiképpen nem tesz jót a magyar kézilabdának. És meggyőződésem, hogy jóval kevesebb pénzből megugorható az a bravúr, hogy BL-t nyerj, mint amennyiből a Győr megcsinálja” – utalt arra Kubatov, hogy a rivális évente megközelítőleg 1,5 milliárd forintból gazdálkodik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?