OLDALVONAL

Olaszországból jött a hír: jövőre halasztanák a labdarúgó Eb-t

Az UEFA-elnök még hezitál, de... A nemzeti szövetségek győzködik: a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra csúszhat a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság.
  • Szerző: vav

A mai cikkére rímel a Tuttosport olasz sportnapilap jelentése, mely szerint az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) terítéken van a nyári Európa-bajnokság elhalasztása egy évvel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nehéz döntés előtt áll az UEFA
Fotó: Getty Images

A koronavírus-járvány terjedése miatt egymás után borulnak a nemzeti bajnokságok versenynaptárai, ezért a futballszövetségek nyomást gyakorolnak az UEFA-ra, hogy csúsztassa el jövő nyárra a kontinensviadalt. Így legalább minimális tervezhetőséggel esély lenne befejezni a bajnokságokat és a nemzetközi kupákat.

Az Eb kapcsán fontos, hogy gond lehet a március 26-án kezdődő Eb-pótselejtezőkkel is, habár a bolgár-magyar meccset egyelőre csak zártkapussá tették Szófiában.

A Tuttosport értesülése szerint az UEFA-elnök Aleksander Ceferin egyelőre hezitál, hogy beadja-e a derekát, de „minden eltelt nappal egyre konkrétabb a kockázata annak, muszáj lesz elhalasztani az Eb-t”.

A 12 Eb-rendező város közül jelenleg Rómában a legrosszabb a helyzet, hiszen a karanténba zárt Olaszországban április 3-ig minden sporteseményt töröltek.

Az Európa-bajnokság törlése akár csődbe is juttathatja az UEFA-t a tévés és szponzori szerződések miatt, a torna elhalasztása viszont megoldást jelenthetne. Akkor „csak” a Nemzetek Ligája döntőjével ütközne...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?