OLDALVONAL

Óriási magyar focisiker, évtizedek óta erre vártunk

Négy évig biztosan lesz képviselőnk az elsőszámú futballszervezetben.
  • Szerző: PB

Ahogy az várható volt, Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökét beválasztották a FIFA tanácsába. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség az UEFA Helsinkiben zajló kongresszusán egyhangúlag döntött a magyar szakember mellett, akit négy évre választottak meg.

Csányi személyében 23 év után delegálunk újra tagot a testületbe, az egyébként az UEFA végrehajtó bizottságában is helyet kapó sportvezető Fischer Mór, Barcs Sándor és Szepesi György után a negyedik magyar a tanácsban.

A Nemzeti Sport elérte Szepesi Györgyöt, aki nem leplezte örömét.

„Hogy micsoda? Megválasztották Csányi Sanyit? Teljes szívből gratulálok! Úgy látszik, Fischer Mór, Barcs Sándor és utánam ő következik, hosszú szünetekkel váltjuk egymást. Nagyon örülök, a magyar futballnak még többet tud így segíteni, nekünk is ez volt a célunk annak idején. Feltétlenül mondják meg neki, hogy sok sikert kívánok, nagyon sok sikert, ezt üzenem!"

A magyar szakember mellett Kosztakisz Kucokumnisz ciprusi futballelnök, a montenegrói szövetség első embere, Dejan Szavicsevics, valamint Reinhard Grindel német elnök kapott helyet  tanácsban, amelyben így hét európai képviselő lesz. A testületben nyolcan kaphatnak szerepet a kontinensről, az utolsó tagról szeptemberben döntenek majd.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?