OLDALVONAL

„Óvatosnak kell lennem” – ezekkel a szavakkal állt edzésbe Szalai Ádám a kirúgása után

Mindenkit meglepett a csatár. A Mainz már nem tart igényt a szolgálataira, tréningezhetett volna akár otthon is, de...
  • Szerző: vav

Hétfőn este a Mainz vezetői váratlanul közölték: a továbbiakban nem tartanak igényt Szalai Ádám szolgálataira. A 32 éves magyar csatár a keddi szabadnap után mégis munkára jelentkezett a német Bundesliga-klubnál – jelentette a Bild.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Másfél hete még nyerőember volt, aztán hirtelen fölösleges lett?
Fotó: mainz05.de

„Nem szeretnék beszélni, óvatosnak kell lennem – biztosan eljön az ideje, hogy beszélgethessünk”

- mondta válogatott focistánk a lap tudsítójának, miután fehér Mercedes luxusterepjárójával megérkezett egy hölgy társaságában.

Mint kiderült, Szalait felmentették ugyan a tréningek látogatása alól, sőt kapott egy edzéstervet is, hogy otthon mozoghasson, ő mégis felvette a munkát egy rehabilitációs edző vezetésével. A szűk másfél órás edzés után beült az ekkor már barátnője vezette autója anyósülésére, és hazaindult.

A több mint tíz éve a német élvonalban légióskodó Szalait az átigazolási szezon vége felé tette ki a csapata. Főnökei szerint tisztán szakmai okok miatt, újsághírek és a focista tanácsadója szerint ugyanakkor egészen más miatt, hiszen a legutóbbi meccsén döntő fontosságú gólt szerzett a Német Kupában.

Csatárunk a játékosok csapattanácsának tagjaként állítólag rossz néven vette, hogy a vezetők a korábbi – szóbeli – ígéreteikkel ellentétben nem akarják kifizetni nekik azt az összeget, amit a koronavírus-járvány kényszerszünete óta, a klub túlélése érdekében levontak a fizetésükből (a hírek szerint 15 százalékról van szó). Szalai ügyvédje elárulta: a rutinos magyar labdarúgó azért viselkedhetett vehemensen, mert nem csak a saját pénzét várja, annak idején több csapattársát is segített meggyőzni, hogy a Mainz érdekében elfogadják a levonásokat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?