OLDALVONAL

Párizs helyett Balaton: a PSG edzője szerint most itthon a legjobb

Lőw Zsolt szerint három-négy hét előnyben vagyunk a franciákhoz képest a koronavírus-járvány elleni intézkedésekkel. Elbarikádozta magát a családjával.
  • Szerző: vav

A Balatonnál található házában vészeli át a következő heteket Lőw Zsolt és családja. A Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának magyar pályaedzője a Nemzeti Sportnak beszélt a mindennapjaikról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lőw Zsolt

Fotó: Twitter

„Hétfőn, tulajdonképpen az utolsó pillanatban, úgy döntöttünk a feleségemmel, hazajövünk. Franciaországban addigra hatezerre nőtt a fertőzöttek száma, míg ideahaza akkor még az ötvenet sem érte el. Két kislányunk van, Andi a szíve alatt hordja harmadik gyermekünket, úgy éreztem és érzem ma is, itt nagyobb biztonságban vagyunk. Itt születtem, itt élnek a szeretteim, a barátaim, nem utolsósorban pedig megnyugtattak a magyar kormány intézkedései. Most tényleg a legjobb itthon! ”

- mondta Lőw, hozzátéve: Franciaországban sokan félvállról veszik a veszélyt, ezzel is magyarázható a naponta ezernyi új fertőzött.

„Mivel van összehasonlítási alapom, mondhatom, ami a kormányok rendelkezéseit illeti, Magyarország három-négy hét előnyben van Franciaországgal szemben, egyszerű parasztlogika alapján is jobb nekünk itt.”

Lőwék jóformán elbarikádozták magukat a Balcsinál. Hetente csak egyszer-kétszer mozdulnak ki bevásárolni, egyébként ki se teszik a lábukat, és nem fogadnak vendégeket. Ehelyett a lehető legtöbb időt töltik a kertjükben, hol játékos Exatlon-bajnokságot rendeznek, hol horgásznak a gyerekekkel. Ha pedig bekényszerülnek a lakásba, festenek, rajzolnak, társasjátékoznak, kártyáznak, és a nagyobbik lánnyal, Jázminnal tanulni is kell otthon.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?