OLDALVONAL

Durva pletyka, ezért tiltották el Cristiano Ronaldót

Lehet, hogy a portugál mindent előre tökéletesen kiszámolt? Mindenesetre ma 12 év után visszatér.
  • Szerző: SK

Nincs semmilyen akadálya, hogy már ma bemutatkozzon Cristiano Ronaldo az MU-ban, a támadó bő 12 éve játszotta legutóbbi angol bajnokiját a vörös ördögök mezében. Először 2003. augusztus 16-án a Bolton elleni Premier League-találkozón (4-0) lépett pályára csereként a Unitedben, vagyis az újabb debütálására 18 év elteltével kerülhet sor.

A 36 éves portugál világklasszis mindent megtett azért, hogy már a Newcastle ellen (ma, 16.00) bevethesse őt Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző – akivel első időszakában még együtt játszottak a csapatban –, hiszen már a múlt szerdai, írek elleni vb-selejtezőt (2-1) követően megérkezett Manchesterbe. Tehette mindezt azért, mert a második gólját mezlevétellel ünnepelte, az érte kapott sárga lap pedig eltiltást vont magával, így ehét kedden már nem kellett pályára lépnie Azerbajdzsánban. Ronaldónak erre a kis trükkre azért volt szüksége, mert így az ötnapos kötelező angliai karanténját letudta, és a héten már együtt tudott készülni a csapattal.

„Nem vakációzni jöttem, szeretnék szombaton játszani – mondta az MU-tévének a világ egyik legjobb játékosa. – Nagyon boldog vagyok, hogy visszatértem.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?