OLDALVONAL

Pokoli sérülés, lebénult a fiatal sportoló

Nyaktól lefelé nem tud mozogni a tehetséges jégkorongozó. A kórházi ágyáról üzent.
  • Szerző: vav

Sokkoló sérülést szenvedett egy 18 éves norvég jégkorongozó. A Frisk Asker és a Lorenskrog csapatainak U21-es meccsén örökre megváltozott Mats Hildisch élete. Nem elég, hogy vége szakadt ígéretes pályafutásának, de a sokra hivatott tehetséget hiába operálták meg, gerincsérülése miatt lebénult.

Mindennapos szabálytalanság törte ketté az életét
Fotó: Instagram

Az ellenfél egyik játékosával ütközve Hildisch fejjel a kapunak esett, majd magatehetetlenül a jégre zuhant. Látszott, hogy nagy a baj, ezért a játékvezető félbeszakította a mérkőzést. Egy oslói klinikán kapta a sokkoló hírt a fiú és családja: olyan súlyos a sérülése, hogy nyaktól lefelé nem tud mozogni.

„Egyáltalán nem volt szándékos durvaság az ellenfél játékosa részéről, ilyesmi a hokiban mindennapos. De ezúttal szomorú, borzalmas következménnyel járt”

- idézte a Bild a tehetség edzőjét, Vidar Woldot.

Maga Hildisch bátran reagált a történtekre: szerettei segítségével az Instagramon szelfit posztolt magáról a kórházi ágyán.

„Mint azt sokan tudjától, súlyos sérülést szenvedtem, eltört a nyakcsigolyám és megsérült a gerincvelőm. Hétfőn átvisznek egy rehabilitációs központba, és kész vagyok minden eddiginél többet dolgozni. Köszönöm a támogatásotokat, sokat jelent nekem”

- üzente bizakodva a norvég ifiválogatott reménység.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?