OLDALVONAL

Szívszorító pillanat, végső búcsút vettek Puhl Sándortól

Az egykori kiváló magyar labdarúgó játékvezető 65 évesen hunyt el.
  • Szerző: Ripost

A Szent István Bazilikában szűk családi és baráti körben vettek végső búcsút Puhl Sándortól, a világ egykori legjobb labdarúgó-játékvezetőjétől, a magyar szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának alelnökétől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szűk családi körben vettek végső búcsút Puhl Sándortól

Szűk családi körben vettek végső búcsút Puhl Sándortól

Az MLSZ honlapjának szerdai beszámolója szerint a szertartáson – amelyet Kiss Rigó László szeged-csanádi megyés püspök tartott – a szövetség vezetése, így Csányi Sándor elnök és Vági Márton főtitkár is részt vett. Az MLSZ nevében Berzi Sándor alelnök mondott búcsúbeszédet.

Puhl – aki május 20-án, 65 évesen hunyt el – polgári foglalkozását bútorüzleti dolgozóként kezdte, 1993-tól az egri Domus Áruház igazgatója volt, 1970-ben kezdett bíráskodni, majd 1984-től működött a labdarúgó NB I-ben. Világhírre a kilencvenes években tett szert, nemzetközi sportpályafutásának elismeréseként a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének 1994 és 1997 között, illetve adta át neki az ezért járó aranysípot. Ő vezette az emlékezetes brazil-olasz világbajnoki döntőt Los Angelesben 1994-ben, és három évvel később Münchenben a Dortmund-Juventus Bajnokok Ligája-döntőt is.

Puhl Sándor – aki Eger és Emőd város díszpolgára volt – 2002 és 2007 között tagja volt a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői bizottságának, 2010 óta pedig az MLSZ játékvezető bizottságának az alelnökeként dolgozott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?