OLDALVONAL

„Már nem tudtál válaszolni” – szívszorító sorokkal búcsúzik Puhl Sándor barátja

A világ legjobb focibírójának is megválasztott sportember márciusban került kórházba.
  • Szerző: sk

Márciusban került kórházba Puhl Sándor. A csütörtökön, 65 éves korában elhunyt focibírót koronavírus miatt kezelték. Hogy nagy a baj, onnan lehetett tudni, hogy a tévéképernyőről is eltűnt. A Bors információ szerint az utolsó napokban az intenzív-osztályon kezelték. Bár egy időben javult az állapota, egy újabb fertőzés további komplikációkat okozott, és Puhl szervezete feladta a harcot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Puhl Sándor a 90-es években a világbajnokságon és a Bajnokok Ligájában vezetett döntőt, az Eb-n pedig elődöntőt. Négyszer is megválasztották az adott év legjobb bírójának. Egyik legjobb barátja, a korábban a magyar fociban sportvezetőként dolgozó Klement Tibor szívszorító sorokkal búcsúzott.

„Sanyikám, megrendültem, nehezen térek magamhoz. Hiányozni fogsz nekem és az egész magyar futballtársadalomnak. Pótolhatatlan ember vagy. Az fáj legjobban, hogy elköszönni sem tudtam tőled. Két hónapja, márciusban a névnapodon hiába kerestelek, írtam neked, már nem tudtál válaszolni. Azóta reménykedtem, hogy újra hallom a hangodat, de már hiába.”

A bíró 2000-ben vonult vissza, de a labdarúgást sosem hagyta el. A Sport Televízióban haláláig dolgozott szakértőként, illetve az MLSZ-ben is kiemelt feladata volt alelnökként, majd a bírók főnökeként.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?