Létrehozva: 2021.03.06.

4 ok, ezért nagy üzlet a BL a Puskás Arénában

Oda voltak meg vissza a jóhoz szokott világhírű edzők és játékosok a budapesti körülményektől. Folytatása következik a Puskás Arénában.

Világklasszis labdarúgók és világhírű edzők sora vendégeskedik ezekben a hetekben a Puskás Arénában. Ezúttal nem a magyar válogatott vagy a BL-főtáblás Fradi ellenfeleként, hanem a koronavírus-helyzet miatt jöttek, de így is óriási siker a hibátlan rendezés, amit a sztárvendégek is értékelnek.

A sztárklubok képviselői áradoztak a Puskás Arénáról és a budapesti rendezésről
Fotó: MTI

S hogy a nézőket sajnos kívül tartó zárt kapuk ellenére miért éri ez meg nekünk nagyon is? Négy ok miatt!

1. Bevétel a Puskás Aréna kiadásából:

a pályaválasztó klubok bérleti díjat fizettek a Puskás Aréna használatáért, ráadásul a rendezéssel kapcsolatos minden költség őket terhelte (a pontos összegek üzleti titoknak minősülnek).

2. Segítség a vendéglátóknak:

a Budapestre érkező népes küldöttségek szállodai és egyéb szolgáltatásokat vettek igénybe, bevételhez juttatva a lezárásokat alaposan megszenvedő szállodaiparunkat.

3. Jó hírét viszik Magyarországnak:

a Puskás Arénáról, Budapestről és Magyarországról készült felvételek a televízión, újságokon és interneten keresztül világszerte százmilliókhoz eljutva erősítik azok presztízsét, hírnevét.

4. Befektetés a jövőbe:

a sikeresen megrendezett mérkőzések fontos referenciának számítanak; a nagy nemzetközi sportesemények a koronavírus-járványt követően is segíteni fogják a gazdaságot, fontos és jelentős bevételhez juttatva a vállalkozásokat.

Sadio Manénak és a többi liverpoolinak is tetszettek a körülmények
Fotó: AFP

A németországitól és ausztriaitól eltérő beutazási szabályok miatt három angol sztárklub vendégszereplését is Budapesten rendezték meg az ellenfeleik februárban. A BL-nyolcaddöntők közül a tavalyi elődöntős RB Leipzig (Gulácsi Péter, Orbán Willi és a sérült Szoboszlai Dominik csapata) a 2019-es győztes Liverpoolt, a Mönchengladbach pedig a Manchester Cityt látta vendégül a Puskás Arénában.

A kettő között az Európa-ligában a Tottenham az osztrák Wolfsberger AC-vel csapott össze nálunk. Azaz Jürgen Klopp és Josep Guardiola mellett José Mourinhónak és sztárjainak is itt volt jelenésük.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők (első mérkőzések): Február 16.: RB Leipzig–Liverpool 0-2 Február 24.: Mönchengladbach–Manchester City 0-2   Európa-liga, a 16 közé jutásért (első mérkőzés): Február 18.: Wolfsberger AC–Tottenham 1-4

A visszajelzéseik nem is lehettek volna jobbak. A Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, Sipos Jenő utóbb el is mondta:

Kétségtelenül kijelenthető, hogy Budapest kicsit az európai labdarúgás fővárosa lett az utóbbi időszakban. (...) Azt gondolom, hogy lesznek még mérkőzések. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár a topcsapatok, akár bármelyik európai csapat szívesen választja, vagy választhatja Magyarországot, mi pedig szívesen látjuk őket. Az pedig felemelő érzés, amikor ezek a legendás edzők úgy nyilatkoznak, hogy remekül érezték magukat Magyarországon, kiválóak voltak a körülmények.”

Az őszi európai Szuperkupa-mérkőzéshez (Bayern München–Sevilla 2-1) hasonlóan újra kiváló helyszínnek bizonyult a Puskás Aréna. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) éppen a jó tapasztalatai miatt ajánlotta az „albérletet” kereső kluboknak. Mindennek megfelelően a fenti meccsek után jöhetnek a továbbiak is.

Nálunk rendezhetik jövő szerdán a Liverpool-Leipzig BL-nyolcaddöntő visszavágót is, majd március 18-án, csütörtökön a norvég Molde és a spanyol Granada nyolcaddöntőjének visszavágóját is az Európa-ligában.

Így látták a sztáredzők

„Nagyszerű stadionban játszottunk, belülről kicsit az Atlético Madrid arénájára emlékeztetett. A gyepszőnyeg is kifogástalan volt, biztos vagyok benne, hogy a telt házas meccseken félelmetes hangulat uralkodik majd ebben az arénában. És ez nem kötelező udvariasság, ha kikaptunk volna, ugyanezt mondanám a stadionról. Ezúton is köszönjük Budapestnek, hogy fogadott minket!”

(Jürgen Klopp, a Liverpool német vezetőedzője)

 

„Nagyszerű stadionban játszottunk, a gyepszőnyeg is tökéletes volt, nem a körülmények miatt veszítettünk. Budapest is gyönyörű város, ám ezúttal sajnos nem sokat láttunk belőle.”

(Julian Nagelsmann, az RB Leipzig német vezetőedzője)

 

„Sokan túlaggódták ezt Németországban. Itt mindent átgondoltak, a résztvevők számára ugyanaz a biztonságos folyamat volt Budapesten játszani, mintha otthon utaztak volna el egy idegenbeli meccsre. A játékosokat annyira védik, brutálisan óvatosak velük. De a vírust így is bárki, bárhol elkaphatja, akár a szupermarketben vagy a benzinkúton is. A Budapesten megrendezett európai kupamérkőzések imázs szempontjából és gazdaságilag is hasznosak lehetnek.”

(Thomas Doll, a Budapesten élő korábbi FTC-vezetőedző)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

OLDALVONAL

Dárdai Pál elárulta a fiai titkát: ennek köszönhet sok mindent a család

OLDALVONAL

Kitálalt az igazgató, ezért esett ki a Fradi Európában

OLDALVONAL

Fradi-legendák a kispadon, van visszaút a zöldekhez?

OLDALVONAL

Óriási meglepetés a magyar szurkolóknak, Szoboszlai Dominik megajándékozza a rajongóit

OLDALVONAL

Sokkoló apasági vizsgálat: vadidegen férfi gyermekeit nevelte a Real Madrid sztárja

OLDALVONAL

Gyilkosok és erőszaktevők közé tették a börtönben a Real Madrid korábbi sztárját

OLDALVONAL

„Gyilkosság lesz” - Életveszélyesen megfenyegették Messi csapattársát