OLDALVONAL

Példátlan szégyen érheti Cristiano Ronaldót

Csaknem két évtizede nem történt ilyen csúfság Mr. Bajnokok Ligájával. Mit lép erre a világklasszis? Ronaldo szégyen, nem szégyen, kereket oldhat.
  • Szerző: Ripost

Megalázó vereséget szenvedett a Juventus hazai pályán az AC Milantól (0-3), így három meccsel a vége előtt visszacsúszott az olasz labdarúgó-élvonal ötödik helyére. Az utóbbi kilenc év bajnokát az fenyegeti, hogy – ha nem végez az első négyben – idén a Bajnokok Ligájában sem indulhat. Ez Cristiano Ronaldo jövőjét is döntően befolyásolhatja. Az idei vesszőfutás a százmillió eurós nagyságrendű bevételkiesés miatt anyagi és szakmai szempontból is katasztrofális következményekkel járhat a Szuperliga-bukással amúgy is kutyaszorítóba került torinóiaknál. Ronaldo szégyen, nem szégyen, nyáron pácban hagyhatja a klubot. Igaz, nem is tartóztatnák, sőt!

Ronaldónak és a Juventusnak szinte momentuma sem volt a 11-est is hibázó Milan ellen

Ronaldónak és a Juventusnak szinte momentuma sem volt a 11-est is hibázó Milan ellen
Fotó: AFP

A társai fizetésének többszörösét kereső portugál világsztártól eddig is szabadulni próbált a koronavírus-járvány miatt anyagi nehézségekkel küzdő Juve, de BL-szereplés nélkül végképp túl kell adnia rajta. Akár reklámáron is.

Ronaldo ugyan 27 találattal vezeti az olasz góllövőlistát, de a közvetlen riválisok elleni fontos mérkőzések többségén csődöt mondott. Utóbbi öt meccséből négyszer csütörtököt mondott, a Milan ellen is csak szenvedett Andrea Pirlo szétesett csapatában.

Gondolatban valószínűleg már rég máshol jár: habár a szerződése jövő nyárig érvényes a Juventusnál, minden bizonnyal továbbáll. Az utóbbi hetek hírei szerint a Paris Saint-Germain, valamint két exklubja, a Manchester United és a Sporting Lisboa jöhet szóba, de több amerikai klub (például David Beckham miami csapata) is szívesen látná. Az európai kérők mellett szól viszont, hogy a Mr. Bajnokok Ligájaként is emlegetett Ronaldo továbbra is a BL-ben akarja növelni a gólrekordját.

Legutóbb 19 éve, a 2002/03-as szezonban nem játszott a Bajnokok Ligájában. Akkor a Sporting 17 éves tehetségeként 32 percet játszott, de tehetetlen volt az Internazionale elleni selejtezőben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?