OLDALVONAL

Rooney megint bizonyította, hogy nem egy észlény

Lejáratta magát a Manchester United ásza. Csúnyán összekeverte a zászlókat. A színek stimmeltek, csak a sorrendjük nem.
  • Szerző: vav

Írország egyik védőszentjének napját megünneplik az Egyesült Királyságban is, így Szent Patrik napja Wayne Rooney számára is esemény. A Manchester United csatárklasszisa kínos bakit követett el a közösségi oldalain.

Az ünnep alkalmából két ír kollégájával, John O’Shea-vel és Jonny Evansszel - no meg az együtt megnyert Premier League-trófeával - közös fotót osztott meg a rajongói millióinak. Az angol futballválogatott csapatkapitánya a képaláírás végére figyelmességből odabiggyesztett egy ír zászlót is. Legalábbis ő azt hitte. Merthogy a „szomszédok” lobogója helyett Elefántcsontpartét sikerült kiválasztania.

A hasonlóság kétségtelen, hiszen a színek ugyanazok. Csakhogy, míg az ír zászlón zöld-fehér-narancssárga a sávok sorrendje, addig a nyugat-afrikain éppen a fordítottja. Hogy a hozzászólások alapján vette-e észre, vagy O’Shea-ék szóltak neki a bántó hibáról, nem tudni. Mindenesetre Rooney idővel korrigált, ez látható is a szerkesztési előzményekben (a CI az elefántcsontparti, az IE az ír zászló ikonját jelzi):

Addig persze számos beszólást kapott a kommentelőktől.

Annyi a tudásod, mint a tehetséged a focihoz

- zsörtölődött egyikük túlontúl szigorúan a régóta sérült sztárral.

És ezeket olvastad már?