OLDALVONAL

Rossinak megtetszett az otthonlét: a visszavonuláson gondolkodik

Belekóstolt a stresszmentes „nyugdíjas” életbe a koronavírus-járvány idején, és... Rövidesen döntést hoz a jövőjéről a motoros világklasszis.
  • Szerző: vav

Azon tépelődik Valentino Rossi, hogy a szezon végén véget vessen-e páratlanul sikeres gyorsaságimotoros pályafutásának. A 41 éves olasz klasszis immár 24 éve versenyez a profik között, megannyi rekord mellett csak a MotoGP királykategóriában hét világbajnoki győzelemmel büszkélkedhet. Szinte nem is ismer más életet – most viszont a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben belekóstolt a „civil semmittevésbe”. És megtetszett neki!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sosem volt még otthon annyit, mint az utóbbi hónapokban
Fotó: Instagram

Március óta nem versenyezhetett, ehelyett gyönyörű szerelmével, Francesca Sofiával töltötte minden idejét tavulliai otthonukban.

Öröm az ürömben: kipróbálhatta, milyen lesz az élete közelgő visszavonulása után.

„Őszinte leszek: kellemes volt a karantén. Remekül töltöttem el az időt otthon, tudtam időt szánni az édesanyámra, a barátnőmre és a háziállatainkra is. Egyszerűen zseniálisan éreztem magam”

- áradozott az utóbbi hónapokról Rossi, aki legszívesebben a kutyáival és kedvesével sétálgatott a közeli borvidék tájain.

Nemrég aztán újra edzésbe állt, de...

„Furcsa volt ez az időszak, hiszen 1995 óta minden évben a világot jártam, állandóan a versenypályákon voltam. Most viszont megtapasztaltam, milyen jó otthon lenni. És különösen eredménykényszer nélkül élni. Kellemes volt, most már el tudom képzelni az életemet , miután abbahagyom az élsportot. Hiszek benne, hogy élvezni fogom az életemet a karrierem befejezése után is. Ez jó, mert így könnyebben tudok döntésre jutni”

- mondta Rossi, aki úgy tervezi, hogy rövidesen – még a félbeszakadt idény augusztusra tervezett folytatása előtt – dönt a hogyan továbbról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?