OLDALVONAL

Rossz hír jött, súlyos döntésre kényszerül Schumacher családja

Egyelőre tájékozódnak, hogyan tovább. Ha az F1-legenda egészséges lenne, aligha hagyná veszni a pályáját.
  • Szerző: vav

Könyörtelenül terjeszkedik az RWE német energiacég: egyik barnaszénbányája már Michael Schumacher gokartpályáját veszélyezteti. Az Express szerint ez "egy darab sporttörténelem halálát jelenti".

A kerpeni gokartklub 550 tagja (közülük 150 gyerek) lassan lemondhat a pályáról, ahol az utóbbi évtizedekben több generáció tanult versenyezni, hat Forma-1-pilótát is beleértve. Immár az is biztos, hogy nem sikerül máshol új pályát építeni a régi helyett.

"Nem lesz új pályánk. Az RWE-vel közös keresés során nem találtunk megfelelő területet.

Ez szégyen, egyszerre a nagy hagyományok és az ifjúság sikeres oktatásának a halála

- nyilatkozta a négy évvel ezelőtti síbalesete óta otthonában ápolt Michael Schumacher öccse. A gokartklubot vezető Ralf Schumacher maga is a Forma-1-ig jutott erről az aszfaltcsíkról, 16 éves fia, David pedig egyelőre a Forma-4-nél tart.

Itt tanult Schumitól gyerekként az azóta négyszeres F1-világbajnok Sebastian Vettel is:

A klub eladni kényszerül az RWE-nek az egyharmadnyi tulajdonrészét. Hogy a Schumacherék birtokában lévő kétharmadnak mi lesz a sorsa, egyelőre kérdéses.

A Schumacher család a napokban tájékozódik a fejleményekről

- mondta a lap kérdésére a hozzátartozókat képviselő Sabine Kehm.

Az 1107 méter hosszú gokartpálya mintegy 20 hektáros területen helyezkedik el, ami becslések szerint 8-12 millió eurót (2,5-3,7 millió forint) ér. Más kérdés, hogy a gokartklub tagjainak nem pénz, hanem pálya kellene.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?