OLDALVONAL

Schumacher szomorú évfordulója: hiába titkolóznak, szivárognak a hírek

Hivatalosan évek óta semmit sem árulnak el a Forma-1 legendájáról, de idén több információ is napvilágot látott róla.
  • Szerző: ripost

Hat évvel ezelőtt, 2013. december 29-én délelőtt 11 táján szenvedett súlyos balesetet Michael Schumacher egy sziklás franciaországi sípályán. Csodával határos módon életben maradt, de 169 nap múltán ébresztették föl a mesterséges kómából. Hazavitték a kórházból a Genfi-tó partján található villájába, de az állapotáról azóta csak hírmorzsák jutottak el a rajongóihoz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2014 nyara óta csak véletlenül kitudódott információkból és bennfentesek sejtelmes nyilatkozataiból következtethetünk a hogylétére, de idén a nagy titkolózás közepette is sok részletre fény derült.

Családtagjai öt és fél éve titkolják a hogylétét
Fotó: AFP

 

A %% összegyűjtötte a Forma-1 legendájával kapcsolatos legfontosabb 2019-es híreket.

1. Mallorcai nyaralóba szállítják

A Schumacher család tavaly megvette Mallorcán a Real Madrid-elnök Florentino Pérez korábbi luxusnyaralóját. Az Andratx kikötője fölé magasodó hegy tetején lévő, 30 millió eurós (10 milliárd forint) ingatlanba 2019-ben többször is elvitték Michael Schumachert mentőhelikopterrel, bízva a nyugalom és a kellemes klíma gyógyító hatásában.

Azóta sokan a birtok fölé reptetett drónokkal, tán még a kulcslyukon is befotózva igyekeznek kifürkészni valamit Schumiról. A család egymás után megnyert sajtóperekkel igyekszik elérni, hogy ne jelentethessék meg a privát szférájuk megsértésével felérő fotókat, videókat.

 

2. Schumival nézi a futamokat a régi barát

Jean Todt júliusban elárulta, hogy együtt nézett egy F1-futamot barátjával annak svájci otthonában. A francia sportvezető arra utalt, hogy kommunikálni ugyan nehéz egykori ferraris pilótájával, de Schumi nap mint nap keményen küzd a javulásért.

Jean Todt (balra) és Michael Schumacher még a Ferrarinál aratott sikereik idején
Fotó: AFP

Todt később elmondta, még mindig bízik abban, hogy egyszer még együtt mehetnek ki a helyszínen megnézni egy nagydíjat.

 

3. Titokban őssejtterápiával kezelik

Szeptemberben derült ki, hogy Schumachert a legnagyobb titoktartás mellett, állnéven valósággal becsempészték a párizsi Georges Pompidou-kórházba. Ott egy specialista őssejtterápiát hajtott végre rajta – ráadásul már nem először. Philippe Menasché professzor szerint ettől a módszertől sem szabad csodát várni, de elképzelhető előrelépés a páciens állapotában.

Egy ott dolgozó ápolónő szerint Schumi „magánál van”, de a milánói kóma-kutatóközpont professzor asszonya, Matilde Leonardi szerint ez hiú ábránd: ha nyitva is van a szeme, esetleg megmozdulhat a feje, de ez nem jelenti azt, hogy a tudatánál van.

 

4. Rejtélyes üzenet Corinna asszonytól

„A nagy dolgok mindig kis lépéssel kezdődnek, és apró részletekből áll össze a nagy egész. Együtt erősebbek vagytok, és a Keep Fighting mozgalomban éppen így tudjátok egymást bátorítani”

– üzente karácsonykor Corinna asszony, táptalajt adva a reménykedők találgatásainak.

Annak apropóján fogalmazott így, hogy Schumi rajongói klubja a család alapítványának jelmondatával (Keep Fighting, vagyis Folytasd a harcot) új oldalt indított a közösségi médiában.

És ezeket olvastad már?