OLDALVONAL

Schumacher szomszédja meglepő részleteket árult el a nagybeteg legendáról

Nem igaz, amit a kívülállók gondolnak Schumiról. Az F3-versenyző Jack Doohan családja Michael Schumacher szomszédja volt Monacóban.
  • Szerző: Ripost

„Michael Schumacher” – vágta rá a példaképét firtató kérdésre Jack Doohan, aki alig 18 éves létére már a második szezonjára készül a Forma-3-ban. Pedig a tehetséges ausztrál autóversenyző otthonról is választhatott volna, hiszen az édesapja Mick Doohan, aki a kilencvenes években 54 futamot és öt világbajnoki címet nyert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Igaz, a Forma-1 hétszeres győztesével szemben két keréken, gyorsaságimotorosként. Más kérdés, hogy a 2013 végi síbalesete óta ápolásra szoruló német legendát is közelről ismeri az ifjabbik Doohan: az apja Schumacher szomszédja volt Monacóban, és a két klasszis később, Jack gyerekkorában is összejárt.

Michael Schumacher látogatásai életre szóló élményt jelentettek a Doohan-családban

Michael Schumacher látogatásai életre szóló élményt jelentettek a Doohan-családban
(Fotó: AFP)

„Óriási szerencsém volt, hogy kiskorom óta a családunk barátja volt. Amikor Michael Ausztráliában járt, néha meglátogatott minket, és olyankor az éjszakát is nálunk töltötte, hiszen barátok voltak apámmal. Amikor Monacóban éltek, szomszédok is voltak„

- nyilatkozta a Schumacherrel ápolt szoros kapcsolatról az F3 hivatalos oldalán Jack Doohan, aki apja mellett szinte belenőtt a versenypályák és a száguldás világába.

A kívülállók számára nagyképű, megközelíthetetlen sztárnak tűnő Schumacherről egy megindító gyerekkori élményéről is beszélt.

”Michael ajándékozta nekünk az első gokartunkat, amikor háromévesek voltunk a nővéremmel”

- mesélte a jó fej családi barátnak köszönhető kezdetekről Jack Doohan, aki most új szálon kapcsolódhat a Schumacher családhoz: a Trident istállónál David Schumacher (Michael Schumacher unokaöccse, Ralf Schumacher fia) lesz az egyik csapattársa.

”Mesés, amit Schumacher elért a pályafutása során. Lenyűgöző volt a mentalitása, ezért is néztem föl rá annyira. Ebben Michael és apám nagyon hasonlítottak egymásra: Apu is a semmiből építette föl a világra szóló karrierjét, csak az odaadásuknak és a munkamoráljuknak köszönhetően jutottak olyan messzire – ezt rendkívül csodálatra méltónak tartom„

- idézte a fiatal Doohant a müncheni Tageszeitung.

Számára még nagy cél a Forma-1, de apja, Mick Doohan már vezetett királykategóriás versenyautót: a sikerei csúcsán, 1998-ban tesztelte a Williams F1-gépét. Jó köridőket is ért el vele, de utóbb azt mondta, sokkal nehezebben kezelte az autót, mint ugyanazon a pályán a motorját.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?