OLDALVONAL

Szívszaggató vallomás, Schumacher felesége megtörte a hallgatását

Lassan hat éve történt a síbaleset. Corinna asszony és lányuk, Gina Maria a legendás autóversenyzőről beszélnek.
  • Szerző: vav

Megtörte csaknem hat éve tartó hallgatását Corinna Schumacher. Az első interjúját adta, mióta férje, Michael Schumacher 2013. december 29-én súlyos síbalesetet szenvedett – jelentette a kölni Express.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jövő szerdán lesz a 25. évfordulója annak, hogy Schumi megnyerte az első F1-világbajnoki címét. Ennek apropóján dokumentumfilm készült az autóversenyzőről, ami decemberben kerül a német mozikba. A pilóta egészségi állapota persze továbbra is tabu, de a felesége és a lánya így is megható részleteket mesélt róla, mint magánemberről.

Fotó: AFP

Corinna asszony felidézte, hogy férje a tizedik házassági évfordulójukon ajándékozta meg a svájci lovasfarmjával.

„Nem feledem, kinek köszönhetem mindezt. Nem másnak, mint a férjemnek, Michaelnek”

- idézte Schumi feleségét a Mercedes She's magazinja.

„Szeretnék mindezzel visszaadni valamit Corinnának azért, hogy annyi éven át tehermentesített engem”

- mondta akkoriban Schumacher, aki neje elmondása szerint akár lószállítót is vezetett, máskor Dubajba repült vele egy arab telivérért.

Corinna tehát a férje segítségével valóra váltotta álmát, sikeres westernlovas lett. Azóta a lányuk már túl is szárnyalta őt a sportágban: csapatban világbajnoki címet nyert.

„Amikor Michael azt mondta, Gina egy napon sokkal jobb lesz nálam, azt gondoltam: 'Hé, miért lenne, amikor én is reggeltől estig a lovakkal foglalkozom?' Azt mondta, azért, mert túl kedves vagyok. Gina is minden belead a lovaglásba, de ő képes néha nemet is mondani a céljaiért. Én olyan vagyok, aki két-három lefutott kör után azt mondom, eleget dolgozott már a lovam. A lányunk viszont remekül megtalálja a középutat, amit Michael már kislánykorában felismert benne. És igaza volt: mára sokkal jobb lett nálam”

- mondta Corinna Schumacher.

Vb-címet is nyert már Schumacher lánya
Fotó: Getty Images

Gina Maria arra emlékezett vissza, hogy kiskorában a lovaglás mellett gokartozott is, s apja máig hasznos tanáccsal látta el.

„Ha gokartozol, megteheted, hogy utána egyszerűen beállítod a garázsba – mondta. Ezzel arra utalt, hogy a lóhoz vasárnap is be kell menni az istállóba. De ezt szívesen is teszem”

- mondta apjával kapcsolatos emlékéről Gina Maria Schumacher.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?