OLDALVONAL

Szívszorító, róla nevezhetik el a margitszigeti futókört

A Fidesz budapesti szervezete azzal a javaslattal fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez, hogy Monspart Saroltáról, az idén áprilisban elhunyt „futólegendáról” nevezzék el a margitszigeti futókört.
  • Szerző: sk

A budapesti Fidesz szerdán a Facebook-oldalán emlékeztetett, hogy Monspart Sarolta a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok volt. Az első nő Európában, aki három órán belül lefutotta a maratoni távot – tették hozzá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Hangsúlyozták, hogy ő volt a magyar tájfutó válogatott szövetségi kapitánya, később a Nemzetközi Tájfutó Szövetség elnökségi tagja lett. A Magyar Olimpiai Bizottság alelnökévé is választották. Dolgozott az Országos Egészségfejlesztési Intézetben, a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány, valamint a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnökeként is – emlékeztettek.
„Tudásával folyamatosan segítette az élsportolókat, valamint az egészséges életre buzdította a nőket. Az idősek körében is népszerűsítette a mozgás szükségességét. Méltó lenne, ha a margitszigeti futókör a jövőben Monspart Sarolta nevét viselné, a főváros mellett ezzel az egész ország is tisztelegne előtte” – olvasható a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?