OLDALVONAL

Nagy a baj, Németországból jött rossz hír Szoboszlai állapotáról

Lipcsei hírportálon volt téma a január óta lábadozó Szoboszlai állapota a bajnoki hajrá előtt. A hazai Eb-szereplését is érintheti.
  • Szerző: Ripost

Továbbra is bizonytalan, mikor végezhet teljes értékű edzésmunkát Szoboszlai Dominik, aki a decemberi átigazolása óta egy percet sem játszott makacs szeméremcsont-gyulladása miatt. Az RB Leipzig és a részben hazai Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 20 éves középpályásának állapota Marco Rossi szövetségi kapitányt is egyre inkább aggaszthatja. Mint kiderült, Szoboszlai állapota és a visszatérése időpontja még mindig kérdéses.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Labdával már hetek óta edzhet, de a csapattársaival még mindig nem

Labdával már hetek óta edzhet Szoboszlai, de a csapattársaival még mindig nem
Fotó: Instagram

„Érdemes megbarátkozni a gondolattal, hogy Szoboszlai Dominiknek vélhetően csak kiegészítő szerep jut majd a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon. Az RB Leipzig 20 éves magyar válogatott középpályása ebben az idényben valószínűleg már nem tud bemutatkozni a klubjában”

- olvasható a csütörtöki Nemzeti Sportban, és ezzel egybecseng a lipcsei klub híreivel foglalkozó RB Live cikke is.

„Továbbra sem lehet tudni, mikor edzhet a csapattal”

- közölte a német hírportál.

Pedig a visszatérés január óta gyakran tologatott időpontjával kapcsolatban legutóbb arról volt szó, hogy az RB Leipzig májusi meccsein Szoboszlai már pályára léphet. Ehhez képest – jelen állás szerint – nemhogy a következő, Dortmund elleni rangadókon (szombaton bajnokin, jövő csütörtökön a Német Kupa döntőjében), sem a Wolfsburg illetve Union Berlin elleni Bundesliga-hajrában nem lesz a meccskeretben.

Sportnapilapunk megfogalmazása szerint „ennek tükrében hiú ábránd azt gondolni, hogy féléves kihagyás után kezdőként lép pályára, kilencven percen keresztül robotol majd a legmagasabb szintet képviselő válogatott riválisok ellen”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?