OLDALVONAL

Lipcsében örülnek Szoboszlai kiesésének

Minden nézőpont kérdése. Ami szörnyű hír volt nekünk, az nagy megkönnyebbülést jelentett az Eb-ről lemaradó sztárfocistánk német klubjának.
  • Szerző: Ripost

Ami a magyar szurkolók számára a lehető legrosszabb forgatókönyvet jelentette, az megkönnyebbülést és örömöt szerzett Lipcsében. Miután kiderült, hogy Szoboszlai Dominik állapota nem teszi lehetővé a játékát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, a 20 éves magyar futballsztár német klubjánál valósággal fellélegeztek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai is tudja: "a türelem elvesztése a csata elvesztését jelenti"

Szoboszlai kímélése jó hírt jelentett lipcsei klubjának
Fotó: Instagram

A téli átigazolása után derült ki, hogy a 20 millió eurós (7 milliárd forint) áron Salzburgból az RB Leipzig csapatába szerződött középpályás sérülten játszott az osztrákoknál. Az eleinte pár hétre saccolt felépülése azóta sem teljes – ezt jelzi, hogy nemhogy pályára nem léphetett a Bundesliga-csapatban, még az edzéseken is csak részfeladatokat vállalhatott.

Mint kiderült, így volt ez a jövő pénteken kezdődő Eb-re készülő magyar válogatott ausztriai edzőtáborában is. Marco Rossi szövetségi kapitány a keddi keretszűkítésekor kénytelen volt lemondani Szoboszlai játékáról.

„Szinte bármilyen kompromisszumra kész voltam, hogy legrosszabb esetben is legalább pár percre pályára léphessen az Európa-bajnokságon. Ugyanakkor kötelességünk kizárólag szakmailag megalapozott és felelősségteljes döntést hozni, amellyel nem veszélyeztetjük Dominik egészségét a rövidtávú célok érdekében”

– indokolta nehéz döntését Marco Rossi, aki megemlítette: ellenkező esetben akár az RB Leipzig is nehéz helyzetbe kerülhetett volna.

Erre rímel a tekintélyes német sportlap, a Kicker legfrissebb cikke is, amely kiemeli: Habár a focista érthetően frusztráltan hagyta el az edzőtábort, „Lipcsében nagyon megkönnyebbültek, hogy a fiatal tehetséget nem égetik meg”.

Szoboszlainak így minden esélye megvan arra, hogy júliusban megfelelő állapotban kezdje meg a felkészülést az RB Leipzig csapatával, régi salzburgi edzője, Jesse Marsch irányításával.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szoboszlai Dominik (@szoboszlaidominik) által megosztott bejegyzés

„Ha azt mondom, sajnálom, az nem írja le azt a csalódottságot, amit most érzek. (...) Bármennyire is nehéz ezt megélni, ez volt az egyetlen felelősségteljes döntés”

– fogalmazott Szoboszlai a magyar szövetség honlapján,

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?