OLDALVONAL

„Nehéz neki” – elárulta a menedzsere, hol tart Szoboszlai felépülése

A játékosügynök, Esterházy Mátyás szerint fontos, hogy semmit se siessen el a fiatal focista. Kiderült, mikor reális Szoboszlai visszatérése.
  • Szerző: Ripost

Májusban csatlakozhat társaihoz a sérüléséből gyógyuló Szoboszlai Dominik, aki immár labdás és futógyakorlatokat is végezhet – értesült a Nemzeti Sport. Ez több, mint amit válogatott focistánk német edzője, Julian Nagelsmann tud róla. Az RB Leipzig szakvezetője ugyanis a minap annyit mondott télen igazolt, ám azóta hiányzó játékosáról, hogy nem tudja megmondani, mikor léphet újra pályára. Ennek apropóján kérdezte a sportnapilap Szoboszlai visszatérése ügyében a menedzserét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai is tudja: "a türelem elvesztése a csata elvesztését jelenti"

Szoboszlai is tudja: „a türelem elvesztése a csata elvesztését jelenti”
Fotó: Instagram

Esterházy Mátyás irodája, az EM Sports Consulting közel egy hónapja már elárulta Szoboszlai rehabilitációjáról, hogy az megfelelő ütemben halad. A sérülése jellege miatt ugyanakkor türelemre van szükség, és a középpályás vélhetően májusban végezhet majd ismét teljes értékű edzésmunkát, hogy aztán a válogatottal kezdhesse meg a felkészülést a nyári Európa-bajnokságra.

Szoboszlai visszatérése közeledik

A szeméremcsont-gyulladás miatt hiányzó játékos már hetekkel ezelőtt megkezdte a labdás edzéseket, de egyelőre a társaitól külön készül. Most kiderült, hogy Szoboszlai a gyakorlatoknál nem érez fájdalmat, így változatlanul megvan az esélye, hogy a következő hónapban már csatlakozzon a csapatához.

„Azért is nehéz neki, mert ez nem olyan sérülés, amelynek egyértelműen meghatározható rehabilitációs ideje van, az ilyen jellegű gyulladásnál türelmesnek kell lenni, folyamatosan figyelni kell a csontok fejlődését. Mivel Dominik a karrierje elején jár, fontos, hogy semmit se siettessünk, a lényeg, hogy akkor térjen vissza a pályára, amikor valóban százszázalékos állapotban van, és a mostani gyulladásnak semmilyen hatása se legyen pályafutása hátralévő részére„

- idézi Esterházyt a Nemzeti Sport.

”Bizakodóak vagyunk, de kellően óvatosak is. Ő természetesen szeretne minél előbb visszatérni, nagyon keményen dolgozik érte, ám a hosszú távú szempontokat sem szabad szem elől téveszteni. Mivel nem vagyok orvos, nem akarok ígérgetni, nem az én tisztem a visszatérése pontos dátumáról beszélni, de most úgy néz ki, hogy továbbra is a tervek szerint halad a felépülése”

- zárul a nyilatkozat.

Vagyis jelen állás szerint Szoboszlai Dominik játszhat az RB Leipzig valamelyik májusi meccsén, majd a magyar válogatott tagjaként a részben hazai Eb-n is részt vehet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?