OLDALVONAL

Szoboszlait a sérülése miatt visszaküldték Salzburgba

Specialistára van szükség a felépüléséhez. Már a sokadik játékost adta el sérülten az osztrák bajnok?
  • Szerző: vav

Szoboszlai Dominik új állomáshelyén, Lipcsében a bemutatkozó sajtótájékoztatóján árulta el: combközelítő-izomsérülése miatt hetekig nem bevethető, mert „már hosszabb ideje” fájdalomcsillapítókkal játszott. Arról tudtak a németek, hogy sérüléssel bajlódik, de az csak most derült ki számukra, mekkora a baj: az RB Leipzigtől most inkább visszaküldték Salzburgba, ahol egy specialista, Franz Leberbauer gyógyíthatja meg.

Fotó: Instagram

Az rblive.com szerint korábban is többször előfordult már, hogy az osztrák testvérklubtól sérülten igazoltak focistát a lipcseiek. Így történt Amadou Haidara, Hannes Wolff, Dayot Upamecano és Hvang Hicshan esetében is (sőt, Erling Haaland is sérülten igazolt Dortmundba, Takumi Minamino pedig Liverpoolba).

A salzburgiak ugyanakkor visszautasítják a vádat, hogy sérülten játszatták a 20 millió euróért (7,2 milliárd forint) elengedett, 20 éves magyar középpályást. Az osztrák klub szerint ismert volt ugyan előttük Szoboszlai problémája, de azt megfelelően kezelték.

„A nemzeti és nemzetközi mérkőzések magas száma miatt is mindig voltak sérülései. De ha nem lett volna rendben, nem játszott volna”

- így a salzburgiak, akiknél focistánk a fentiek ellenére az egész keretből a legtöbb időt (1657 játékpercet) töltötte pályán az őszi idényben.

Ezt Szoboszlai bomba formájával és azzal magyarázták, hogy maga a középpályás is nehezen viselte el, ha akár csak lecserérélték is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?