OLDALVONAL

Szomorú döntés, elbúcsúzik a válogatottól a magyar sztár

Szeretne több időt a családjával tölteni Kovács Csaba, aki nem szakad el a sportágtól. A válogatottal kétszer járt a világelitben.
  • Szerző: HBK

Hivatalosan szeptember 30-án búcsúzik el a válogatottól a jégkorongozó Kovács Csaba, aki befejezi pályafutását.

A 33 éves játékos az MTI megkeresésére elmondta, az elmúlt szezont követően fogalmazódtak meg benne kérdések pályafutásának folytatásával kapcsolatban.

„2002-ben kerültem a felnőtt jégkorongba, az azóta eltelt időszak nagyon boldog és pozitív volt, mosolyogva gondolok rá vissza. De itt az ideje, hogy kicsit több időt töltsek a családommal, és ne mindig a jégen legyek” – fogalmazott.

„Kaptam felkéréseket, lehetőségeket, meglátjuk, hogy milyen szerepkörben maradok a pályák közelében. Nagy szurkolója maradok a magyar jégkorongnak, és nagyon szorítok majd a fiúknak jövőre a hazai rendezésű világbajnokságon” – fejtette ki Kovács. Hozzátette, a Testnevelési Egyetemen sportszervezésből diplomázik, a későbbiekben pedig ehhez kapcsolódóan szeretne tevékenykedni.

Kovács Csaba 2002-től 2016-ig Székesfehérváron játszott, utolsó idényét a MAC Budapest együttesében töltötte. A magyar válogatottal 2009-ben és 2016-ban a világelitben szerepelt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?