OLDALVONAL

Tényleg megvan Ibra új klubja, de nem úgy: mindenkit átvert a svéd

Megoldódott a rejtély, ezért posztolta a rivális Hammarby mezét a malmői illetőségű futballista. Tovább reménykedhetnek a kérői.
  • Szerző: vav

Kiderült végre, miért osztott meg a nevével ellátott Hammarby-mezt a közösségi oldalain az új csapatot kereső Zlatan Ibrahimovic.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 38 éves svéd csatár két évtizede a stockholmi klub riválisa, a Malmö játékosaként tűnt föl, ezért lett volna sokkoló Svédországba hazatérve ez a csapatválasztás. Néhány óra múltán Ibra lelőtte a poént: nem igazol a Hammarbyhoz, hanem a résztulajdonosa lett.

Fotó: aegworldwide.com

Ez sem véletlen, hiszen a klub csaknem felét birtokló AEG (Anschutz Entertainment Group) érdekelt a Los Angeles Galaxyben is, ahol eddig Ibrahimovic a tengerentúlon szórta a gólokat. Most a cég tulajdonrészének fele – 23,5 százalék – lett az övé.

„Megegyeztem a klubbal és az AEG-gel, hogy minél globálisabbá tesszük ezt a dolgot. Az egész világnak meg kell ismernie minket. Mindenkinek meg kell értenie és tudnia, hogy ha látja a csapat logóját, ez a Hammarbyé” – magyarázta a Sportbladet cikkében Ibrahimovic, aki a legutóbbi bajnokság bronzérmeséből a svéd liga legjobbját akarja faragni.

Hogy a tervei szerint Európába visszatérő veterán klasszis hol folytatja az aktív labdarúgó-pályafutását, továbbra is kérdés. Többek között az AC Milan és a Borussia Dortmund is szerződtetné.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?