OLDALVONAL

Tíz éve gyilkolták meg Marian Cozmát, megszólalt a hős csapattárs

Eltelt egy újabb év, ismét Marian Cozmára emlékeznek Veszprémben. A helyi kézilabdacsapat korábbi román sztárját napra pontosan 10 éve szúrták szíven egy szórakozóhely előtt. Az este hőse csapattársa, Vilovszki Uros volt, aki az egyik megsebesített kézis életét meg tudta menteni.
címkék:
  • Szerző: PZ

2009. február 8-án tört ki verekedés a veszprémi Patrióta lokálban, ahol a magyar rekordbajnok Veszprém kézilabdázói ünnepeltek. Egy közel tíz főből álló enyingi társaság rossz szemmel nézte a lányok között népszerű sportolókat. Belekötöttek a 211 centiméter magas Marian Cozmába, rugdosták őt, ezért a román légiós a szórakozóhely elé menekült. Kint az utcán egyikük, a börtönbüntetését jelenleg is töltő R. Sándor szíven szúrta a sportolót.

A segítségére siető társak közül Zarko Sesum súlyos fejsérülést szenvedett, Ivan Pesicet pedig vesén szúrták. Az ő életét mentette meg Uros Vilovszki, Cozmán azonban nem tudott segíteni.


Cozma mellett álltam, de nem tudtam megmenteni őt. Pesichez éppen időben értem oda, láttam, hogy megsérült, és átkarolva elvittem a kórházig

– mondta el az estéről Vilovszki Uros a %%nak.

Vilovszki a mai napig gondol Cozmára

A szerb születésű Vilovszki 2014-ben kapta meg a magyar állampolgárságot. A mai napig gondol egykori jó barátjára, Marian Cozmára. Az azon az estén súlyos sérülést szenvedő társakkal, Sesummal és az egyik veséjét elvesztő Pesiccel azóta is rendszeresen tartja a kapcsolatot.


Életem legnehezebb estéje volt a tíz évvel ezelőtti. A tragédia után nagyon nehéz volt újra a játékra koncentrálni, ez volt az egyik legnehezebb rész. Valahogy azonban ki kell bírni és továbbmenni, nincs más megoldás

– emlékezett vissza Vilovszki.


Pénteken megemlékeznek Cozmára a Veszprém Aréna előtt

A Veszprém csapata a várossal és a szurkolói egyesülettel együttműködve ma Marian Cozma, Veszprém Aréna előtt helyet kapó szobránál tart megemlékezést a szomorú évforduló alkalmából. Az eseményen természetesen ott lesz a jelenleg Gyöngyösön kézilabdázó Vilovszki is.


Minden egyes nap gondolok rá, nagyon rossz érzés, hogy már nincs köztünk. Sosem fogom elfelejteni

– mondta el szomorúan Vilovszki.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?