OLDALVONAL

Turi-botrány: továbbra is várnak Cseh Lászlóékra

A edző minden tisztségéről lemondott, mi lesz így a bizottsággal?
  • Szerző: sk

Mint arról beszámoltunk, csütörtök délelőtt lemondott az összes posztjáról az úszószövetségben Turi György. A szakember elnökségi tagja, szakmai alelnöke és az edzőbizottság vezetője volt a testületben, azonban a sorozatos vallomások után felfüggesztették tagságát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Turi György
Fotó: Magyar Nemzet

Az ügyben létrehozott bizottság a lemondás ellenére továbbra is működik majd, Wladár Sándor szövetségi elnök szerint fel kell tárni minden kérdéses ügyet.

„Semmiképp sem akarjuk azt a látszatot kelteni, hogy bármit is a szőnyeg alá kívánunk söpörni. A bizottságtól nem csupán az aktuális ügy kivizsgálását várjuk, de olyan ajánlások megtételét is, amelyek még komolyabb garanciákat adnak a felelősök megtalálására, a fiatal sportolók védelmére, illetve, ami szintén nagyon fontos, az áldozatok megsegítésére is” – nyilatkozta Wladár Sándor.

Wladár hozzátette, azok, akik Turiról beszéltek – többek között Cseh László, Szepesi Nikolett, Dara Eszter, Kozma Dominik – továbbra is megjelenhetnek vallomásukkal a testület előtt. Kötelezni erre nem tudják őket, de szeretnék, ha ezzel is támogatnák a munkájukat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?