OLDALVONAL

„Berántott a WC-be és durr...” – sokkoló vallomás Turi Györgyről

Korábbi versenyzője ma már megütné a szakembert.
  • Szerző: sk

Talán az eddigi legkeményebb vallomás hangzott el Turi György nevelési módszerei kapcsán. Az úszóedzőről Cseh László nyilatkozata rántotta le a leplet, azóta számos korábbi versenyzője vallott a szakember brutális módszereiről. Az ügy odáig fajult, hogy Turit a szövetség felfüggesztette, mint a szervezet szakmai alelnökét, s egy öttagú testület vizsgálja az esetet. A szakemberről most Orsovai Péter beszélt az Origónak.

Tokió 20210729 Olimpia Úszás 2021 Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Turi György

Az egykori sportoló elárulta, Turi gyakran megverte őt.

„Volt, hogy a WC-ben, volt, hogy máshol. Az egyik verés nagyon élesen itt van előttem. Egyszer negyedórát késtem, mert elnéztem az időt. A folyosó két végén volt a két öltöző, majd lefelé vezetett egy lépcső. A medencetéri bejáratnál meg egy-egy WC volt. Én már átöltöztem, mentem lefelé, amikor azt láttam, hogy Turi ott állt lent. Kéjesen vigyorgott. Szinte várta, hogy megjelenjek. Kérdezte, miért késtem. Elmondtam. Megfogta a kezem, berántott a WC-be, és durr. Szó szerint a fal adta a másikat. Majd visszakézből jött a következő. A veréseket sokszor megismételte – nem csak velem, az úszótársaimmal is.” – mondta Orsovai, aki azt is elmondta, a befolyásos szülők gyermekei szóbeli feddéssel megúsztak mindent.

A sportoló nyíltan vállalja, ma már megütné Turit.

„Megfogadtam, ha összefutunk valahol az utcán, tuti meg fogom ütni. Egyszer. Ez a mai napig nem történt meg, neki ez lehet szerencse, de talán nekem is. Ám ha látnám őt sétálgatni itt, Erzsébeten, biztosan nem tudnám visszafogni magam. Csak egyetlen ütés lenne. De abba mindent beletennék.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?