OLDALVONAL

Tusup mindenkit meglepett a viselkedésével a Duna Arénában

Mintha nem is ő lett volna. Nem ilyennek ismertük meg Hosszú Katinka oldalán a forrófejű amerikai úszóedzőt.
  • Szerző: vav

Nyoma sem volt a régen rá jellemző fékevesztett tombolásnak: a korábban mindig vehemens Shane Tusup a tőle megszokottnál sokkal visszafogottabban nézte végig a lelátóról a tanítványai versenyzését a Duna Arénában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tusup most nem jött lázba a látottaktól

Fotó: Szabolcs László /

 

Habár a korábbi hírekkel ellentétben az utolsó pillanatban kapott edzői belépőt, furcsán sült el Tusup nagy visszatérése a budapesti FINA-Világkupán. Helyileg ott, a Duna Arénában, ahol korábban együtt dolgozott Hosszú Katinkával, és ahol többek között világbajnoki címeket is magából kivetkőzve szurkolt ki volt feleségének és egyben tanítványának a 2017-es budapesti vb-n.

Tusup a 2017-es vizes-vb során máshogy viselkedett
Fotó: Szabolcs László / Ripost

 

Azóta minden gyökeresen megváltozott: nem csak az egykori álompár kapcsolata futott zátonyra, de mintha a golfpályán tett vargabetűje után a medencékhez visszatért Tusup sem lenne a régi. Pedig előzetesen nagy várakozásokkal nézett az újrakezdése utáni első viadal elébe.

„Itt a szezon első versenye… Gyerünk, csináljuk meg! Csapjunk zajt”

– lelkesítette az úszóit az Instagramon.

Ehhez képest a mindig ezer fokon égő amerikai szakember – akinél annak idején gyakran hiányoltuk az önkontrollt – mintha tudatosan türtőztette volna magát a Duna Aréna lelátóján.

Nem volt elragadtatva a medencében történtektől

Fotó: Szabolcs László /

 

Persze a Világkupa-verseny előfutamai nyilván nem érnek fel egy-egy világbajnoki vagy olimpiai döntő jelentőségével, de így is feltűnő volt Katka korábbi edző-férjének visszafogott viselkedése.

Az igazsághoz hozzátartozik: Tusupnak nem is nagyon volt alkalma izgulni. Új tanítványai közül a Hosszú vetélytársának szánt olasz Ilaria Cusinato a délelőtti előfutamok során 400 gyorson a 11., 50-en csak a 25. időt úszta, így döntőbe sem jutott.

Csak Katinka eredményeivel büszkélkedhet

A Duna Arénában készült fotóinkon jól látszik, hogy Shane Tusup alkarjain továbbra is óriási tetovált számok jelzik Hosszú Katinka 200 és 400 méteres vegyesúszásban elért világcsúcsait, miként a bal bicepszén éktelenkedő nagy Iron Lady-varrás is megmaradt.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?