OLDALVONAL

Vége az ünneplésnek, ma már a vébéért focizik a válogatott

Szerbiát októberben Belgrádban már legyőztük, miért ne sikerülhetne mindez itthon?
  • Szerző: Ripost

Az Eb-szereplés már megvan, ma este a Nemzetek Ligájában folytatja a fociválogatott. A csapat négy forduló után Oroszország mögött, egy ponttal lemaradva, a második helyen áll a Nemzetek Ligája csoportjában. Ma Szerbiát, szerdán Törökországot fogadjuk. Ezek a mérkőzések már a 2022-es világbajnokságot célozzák. Ha megnyerjük a csoportot, akkor egyrészt feljutunk az élvonalba, a Nemzetek Ligája A divíziójába, másrészt pedig akár vb-pótselejtezős helyet is szerezhetünk. A két legjobb csoportgyőztes legrosszabb esetben is pótselejtezőt játszhat a 2022-es, katari vb-re.

Szoboszlai Dominik (jobbra) lett a meccs hőse Izland ellen
Fotó: MTI

A mieink októberben Könyves Norbert góljával verték meglepetésre Szerbiát 1-0-ra. A vendégeknek azóta sem lett jobb a kedvük, mivel velünk ellentétben ők nem jutottak ki a kontinenstornára: hazai pályán tizenegyespárbajban kaptak ki Skócia ellen.

Nikolics Nemanja szerint motivált lesz ma a csapat Szerbia ellen:

Mindegyik mérkőzés fontos, a profi világban nincs olyan sok idő ünnepelni. Természetesen nagyon jó volt ilyen érzésekkel felkelni, de a labdarúgásban nagyon gyorsan történnek a dolgok, jönnek az újabb meccsek, újra és újra bizonyítani kell. Számunkra nagyon fontos, hogy az évet két győzelemmel zárjuk” – mondta a Vidi csatára-

És ezeket olvastad már?