OLDALVONAL

Veszélyt jelentett a kokainos Kucsera

Jobb, hogy a kajakos itthon bukott le, és nem a világbajnokságon.
  • Szerző: Sz. Z.

Az egész hazai kajak-kenu sportot lejárathatta volna Kucsera Gábor. A világbajnok kajakosról kiderült, hogy kokainozott, ezért bukja a vb-szereplést, és többéves eltiltása miatt a pályafutása is véget érhet.

A sportoló a szolnoki válogató után adott pozitív mintát, az ellenőrök a bécsi laborból értesítették a hazai szövetséget, hogy baj van. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport szóvivője szerint jobb, hogy Kucsera hazai viadalon bukott meg.

Nemzetközi versenyen, például ha csapatban evez, mindenkitől elveszik az eredményét. Nem beszélve arról, hogy a botrány a szövetségre is kihathatott volna

- mondta a %%-nak Tiszeker, aki szerint nem véletlen, hogy a sportág vezetői külön odafigyeltek a kokain ellenőrzésére. Idén áprilisban Csipes Tamara és Dombvári Bence adott szintén pozitív mintát, ők is kábítószerrel buktak meg. Az ő szerencséjük, hogy nem versenyen történt mindez, eltiltásuk így kisebb mértékű.

Kucsera egyébként arról beszélt, a szerrel lazítani akart. Elismerte tettét, amennyiben ezt hivatalosan is megteszi, akkor nem lesz szükség B-mintára.

Nagy kérdés, a kokain csak a lazulás miatt népszerűbb a kajakosok közt, vagy az eredményeikre is hatással lehet.

Nem véletlenül van fent a tiltott szerek listáján, serkentő, teljesítménynövelő a kokain

- mondta Tiszeker, aki hozzátette, az anyag ürülési ideje 3-4 nap.

Kucserára további kellemetlen percek várnak, a rendőrség hivatalból kábítószerrel való visszaélés miatt eljárást indít ellene.

És ezeket olvastad már?