OLDALVONAL

Visszavonulhat Hamilton? Reagált a hírekre a Forma-1-sztár főnöke

A Mercedes csapatvezetője óvatosan fogalmaz: "Lewis veszélyes terepen tartózkodik". Vajon követi Rosberg példáját, aki a csúcson hagyta abba?
  • Szerző: vav

Egymás után kapja a mélyütéseket Lewis Hamilton. Elege lett mindenből? Sokan találgatnak a következő lépéséről, még az a vad feltételezés is felmerült, hogy fogja magát és visszavonul.

Ezzel kapcsolatban az autóversenyző élő szerződése dacára is óvatosan fogalmaz a Mercedes csapatfőnöke.

Nem hiszem, hogy ez megtörténik. De sohasem lehet tudni. Tavaly sem számoltunk ilyesmivel, aztán mégis jött Nico bejelentése

- utalt Toto Wolff arra, hogy egy évvel korábban Hamilton csapattársa, az akkor vb-címet nyert Nico Rosberg azonnali visszavonulásával sokkolta őket és a sportvilágot.

A Forma-1 immár négyszeres világbajnokát előbb csak a negyedik helyre szavazták az év legjobb sportolói sorában (a hosszútávfutó Mo Farah, a motorversenyző Jonathan Rea és a paraatléta Jonnie Peacock is több voksot kapott), majd karácsonykor egy videóval okozott világbotrányt. A felvételen alaposan lehordta kis unokaöccsét, amiért az egy pink-lila hercegnőjelmezben fogadta.

Eltűntek a posztjai

A felzúdulás nyomán persze gyorsan törölte a videót, sőt, mérgében minden fotót és videót eltüntetett az Instagram-oldaláról. Pedig gondosan kezelte, több rajongója (5,7 millió) követte ott, mint a Facebookon, ahol 4,1 millió lájkolóval büszkélkedhet. A máskor napjában akár többször is posztoló sportoló majd' egy hete nem jelentkezett ott sem új bejegyzéssel.

Rosberghez képest Hamiltonra még inkább igaz, hogy az autóversenyzésen kívül rengeteg más (például a zenélés, a divat, a bulizás) is érdekli. Többször is pedzegette már, hogy nagyon várja az F1 utáni életet. Tudja ezt Wolff is:

Jelenleg Los Angelesben van. Ez mindig veszélyes terep, mert ott sok más elfoglaltságot talál.

De én abból indulok ki, hogy jövőre is az autónkban fog ülni. Mi elégedettek vagyunk vele, és ő is boldog nálunk"

– nyilatkozta az osztrák sportvezető.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?