OLDALVONAL

Zabálják a Lanzafame-burgert, jöhet a Böde-féle recept is

A Honvéd olasz sztárja közreműködésével készült el a különleges recept. A madocsai Messi lesz a következő?
  • Szerző: vav

Egy kispesti food truckban (kisbuszból átalakított kajálda) Davide Lanzafaméról elnevezett hamburgert kezdtek árulni – jelentette a Bors. A Honvéd olasz sztárja nem csak az ihletet adta, a receptbe is besegített.

Lanza is részt vett a recept megalkotásában
Fotó: honvedfc.hu

„Ha valamilyen rendezvényre megyünk, mindig megkérjük a megrendelőt, mondjon két alapanyagot, hogy kicsit személyesebbé tegyük a dolgot. Most is így történt: megkértük az olasz csatárt, válasszon két hozzávalót”

- mesélte a Borsnak a Kanálgép gyerekkora óta Honvéd-drukker tulaja, Szalai Dezső.

Lanza a salátát és a fokhagymát választotta. Előbbit vékonyan szeletelve, balzsamecettel idézték meg a mediterrán ízvilágot, utóbbiból pedig édes szósz készült a buciba. A kispesti közönségkedvenc focista az elsők között kapott a róla elnevezett burgerből, még ha a járvány miatt hozott óvintézkedések keresztbe is húzták a tervet, hogy a kajáldában személyesen kóstolja meg. Mindenesetre az ízvilágától „oda volt meg vissza”.

Nagyon finom volt, felső kategóriás hamburger, az egész családnak nagyon ízlett. Nagy megtiszteltetés, hogy egy ételnek lehettem a névadója, szerencsés vagyok, és a Honvéd-szurkolók biztosan nagy örömmel kóstolják majd meg, remélem, hogy ízleni fog nekik. Egyúttal bízom benne, hogy a következő alkalommal már a helyszínen, együtt fogyaszthatjuk el a Lanzafame-burgert és a többi finomságot”

- idézte a honvedfc.hu Lanzafamét.

Már tervben van egy másik Honvéd-játékos is, aki név- és ötletadó lesz, sőt Szalai – bár nem kispesti – Böde Dániel kedvelőjeként már a paksi csatárt is megkörnyékezte ezzel:

„Bízunk benne, hogy ő valami igazán férfias hozzávalót talál ki. Mondjuk véres hurkát.”

A különleges hamburgereiről is híres kispesti vállalkozás egyébként másik sportos vonalon is felhívta magára a figyelmét. A Wekerlén élő korábbi sport-szakállamtitkár, Elbert Gábor kezdeményezésére lehet náluk úgy rendelni, hogy ha valaki a saját adagja mellé fizet még egyet, azt a Kanálgép megtoldja egy harmadikkal is – a fennmaradó két ételt pedig rászorulók és egészségügyi dolgozóknak szállítják ki.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?