OLDALVONAL

„Zokogok, mint egy kisgyerek” – legendás sportolónk szerint a koronavírus ölte meg a lányát

Ez több mint megérzés. Dr. Hegedűs Csaba egy hónappal a felfoghatatlan tragédia után is üvöltene a fájdalomtól.
  • Szerző: Ripost

Egy hónap telt el a tragédia óta, és dr. Hegedűs Csaba talán még most sem fogta fel, hogy elveszítette kisebbik lányát. Az 1972-es müncheni olimpia birkózóbajnokának gyermeke, Olimpia váratlanul hunyt el harminckilenc éves korában, és a Blikknek nyilatkozó apja szerint a halálát a koronavírus is okozhatta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Legendás sportolónk, a századik magyar ötkarikás arany büszke tulajdonosa nap mint nap megküzd a fájdalommal, és próbál erősnek tűnni. Gyászolja a lányát, és legszívesebben üvöltene a fájdalomtól – írja a lap, amely szerint Hegedűs felesége, Sinkovits Mariann (a színészóriás, Sinkovits Imre lánya) még rosszabb állapotban van, képtelen feldolgozni a családi tragédiát.

„Több mint negyven éve élünk együtt Mariannal, csodálatos nő, és nagyon féltem őt, nehogy feladja. Olykor rám néz, és azt mondja: ez így nem élet, ez így nem mehet tovább. Képtelen elfogadni, hogy már nincs velünk, közöttünk a gyermeke. Vigyáznom kell rá, mert nemcsak nekem, hanem nagyobbik lányunknak, a másik Sinkovits unokának is szüksége van rá, ránk”

– sóhajtott megtörten Hegedűs.

„Néha belefeledkezem a munkába, a rengeteg tennivalóba, hogy aztán beüljek az autóba és csak zokogjak, zokogjak, mint egy kisgyerek.”

Olimpia két héttel a dunakeszi otthonában bekövetkezett tragédia előtt esett át tüzetes orvosi vizsgálaton, és úgy köszöntek el tőle, hogy akár száz évig is élhet.

„Beszélgettem egy professzor barátommal, és megdöbbentő dolgokat mondott a koronavírussal kapcsolatban. Egy kimutatás szerint a 35 és 40 éves korosztály tagjait fenyegeti leginkább a hirtelen szívhalál, az infarktus, a szívmegállás. Azokról beszélek, akik megfertőződtek koronavírussal, és a statisztika egészen brutális: akik elkapták a vírust, azoknak hetven-nyolcvan százaléka belehal. Egy másik adat legalább ennyire sokkoló, az idősebbeket a súlyos vesebetegség fenyegeti az átkozott járvány szövődményei miatt. Németországban állítólag már úgy készülnek, hogy a következő években nem bírják majd a dialízisre szoruló betegek rohamát. Mindezt csak azért mondom, mert sajnos azt kell gondolnom, és ez talán több is mint megérzés, sokkal több, hogy a lányom, az én gyönyörű kislányom a koronavírus áldozata lett...”

– idézte a Blikk a gyászoló apát.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?