Létrehozva: 2019.11.06.

Óriási kárt okozna Magyarországnak a stadionstop

Napokon belül a magyar sport jövőjét is meghatározó kérdésben dönthet Budapest. A következő öt évben két világraszóló eseményt rendezhet a főváros, már ha le nem mondjuk.

Budapest a tervek szerint 2022-ben a szlovákokkal közösen férfi kézilabda-Eb-t, 2023-ban atlétikai világbajnokságot rendezhet. A sikeres pályázás után az alapfelvétel két létesítmény lenne, a főváros azonban leállíthatja a népligeti multifunkcionális csarnok, és a Csepelre megálmodott atlétikai stadion építését. Karácsony Gergely főpolgármester stadionstop-terve így nem csak a két sportágat érinthetné hátrányosan, hanem a teljes magyar sportot.

Azt ugyanis sehol sem nézik jó szemmel, ha megnyert pályázat után lép vissza egy rendező. Jó példa erre Hollandia, ők Eb-t nem voltak hajlandóak rendezni: 300 ezer euróra büntették őket és évekig nem pályázhattak kézilabdás eseményre. Lemondás esetén nálunk nagyobb lenne a baj.

- Évek óta rendezzük a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, erre további szerződésünk van 2024-ig, de hosszú évek munkáját tenné tönkre egy rossz lépés – mondta Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára a Magyar Nemzetnek, aki hozzátette, ezek után jóval kevesebb eséllyel pályáznánk a 2024-es női Eb-re is. Kézilabdacsarnok nélkül hazánk legnépszerűbb klubja, a Ferencváros is sokat veszítene, ők ugyanis továbbra is Érden játszhatnák a BL-meccseiket.

A Győr négyszer nyert Budapesten BL-t

Az atlétikai vébé a sport harmadik legnépszerűbb eseménye a nyári olimpia és a foci-vb után. Már az is óriási siker, hogy Közép-Európában először rendezhetjük meg a viadalt, közel húsz évnyi pályázás után nyert a hazai szövetség. Lemondás esetén a jövőben bármilyen sportágban is pályázunk, a rossz döntés miatt nagy kérdőjel lenne a magyar próbálkozás mellett.

A magyar sport presztízsének az sem tett jót, hogy az előzetes szándék ellenére mégsem pályáztunk a 2024-es olimpiára, ott annyival voltunk kedvezőbb helyzetben, hogy még a végső döntés előtt léptünk vissza.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Kiderült, hogy mikor térhet vissza az Uber Budapestre

borsonline.hu

Lövéshangokra riadtak fel a szegediek, a város több pontján is észlelték a különös zajt

hirtv.hu

Háború Ukrajnában - Kiderült, valójában miért támadta meg Irán Izraelt + videó

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó