SPORT

„Örökre összeköt minket a borzalmas baleset” – megszólalt az amputált lábú kosaraslány

Hét éve tragikus, halálos buszbaleset vetett véget a szerb sportoló karrierjének.
  • Szerző: SK

Hét éve tragikus baleset rázta meg a hazai sportvilágot. A Győr női kosárlabdacsapata a Sopron elleni felkészülési meccsre utazott, amikor buszuk felborult. Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató elhunyt, a szerb válogatott, akkor 21 esztendős Natasa Kovacsevics lábát pedig amputálni kellett.
A lány nem tört össze, művégtaggal azóta is kosarazik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Időbe telt, mire eljutottam oda, hogy felfogjam, mi is történt azon a borzasztó napon. Az élet néha kegyetlenül nehéz, de rendkívül szerencsésnek mondhatom magam, hogy nekem legalább folytatódott. A balesetre már igyekszem nem gondolni, összeszedtem magam, sőt, még erősebb lettem lelkileg. Azonban sosem felejtem el az elhunyt barátaimat, Fűzy Ákost és Tapodi Pétert, akiket örökre a szívembe zártam.” – mesélte a Blikknek Kovacsevics, aki a szerb és a nemzetközi szövetségben dolgozik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Just be yourself cause life's too short to be anybody else?

?????? ????????? (@nacika7) által megosztott bejegyzés,

Kovacsevics a mai napig tartja a kapcsolatot akkori csapattársaival, mint mondja, a közös, tragikus élmény összeköti őket:

„Különleges kapocs van köztünk, mivel együtt éltük át a borzalmas balesetet, ez összeköt minket mindörökre. A tragédia évfordulójának napja persze, mindig sokkal nehezebb, mint a többi, emlékeztet minket arra, hogy az élet milyen rövid és törékeny tud lenni.”

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?