TÜZELŐÁLLÁS

Őrületes rekordok, sorra hozzák a parádés sikereket a magyar úszók

Bődületes rekorddal zárta a 38. Lidl Balaton-átúszást Rasovszky Kristóf.
  • Szerző: Ripost

Szombat reggel nyolc órától délig összesen 8907-en ugrottak vízbe Répfülöpnél, és vágtak neki a Balatonboglárig tartó 5200 méteres távnak.

Rasovszky Kristóf
Fotó: MTI

A 38. Lidl Balaton-átúszás óriási érdeklődés mellett, gyönyörű, verőfényes időben zajlott. Rendkívüli számokban sem volt hiány, megtörtént a Balaton-átúszások történetének 200 ezredik teljesítése, egy győri hölgy volt a jubiláns. A legidősebb célba érkező a 83 esztendős Runtág Tivadar volt, a győztes, Rasovszky Kristóf pedig bődületes rekorddal győzött. A 23 éves világbajnok 57 perc alatt teljesítette a távot, ezzel Papp Márk 2016-os, 58:33 perces rekordját adta át a múltnak.

„Az 57 perc nagyon jó idő, nem is számítottam erre – fogalmazott meglepetten Rasovszky az M4 Sport kamerája előtt. – Azt gondoltam, hogy 58 perc alá be lehet vinni, de azért ez másfél perccel jobb annál, mint amit Márk úszott. Talán egy pár évet megél...”

Rasovszky Kristóf kiváló eredménye további bizalomra ad okot, hiszen egy hete a Négy Nemzet Úszóversenyen is remekeltek a magyarok, sorra szállították az egyéni csúcsokat. Milák Kristóf 50 méter pillangón és 100 gyorson, Kalmár Ákos 1500 m gyorson, Kapás Boglárka pedig 200 pillangón javította meg az addigi legjobbját. Ráadásul a 17 éves Kós Hubert 200 és 400 vegyesen is korosztályos rekordot döntött, és ezzel nemzetközi figyelmet keltett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?