Létrehozva: 2021.04.04.

Acélból készült a pólósok tokiói otthona

Lesd meg, hol születhetnek a legnagyobb magyar sikerek az olimpián!

Ha minden jól megy, július 23-tól augusztus 8-ig egy év csúszással megrendezik Tokióban a nyári olimpiát. A játékokkal kapcsolatban egyelőre több kérdés is megválaszolatlan, az azonban biztos, hogy a csarnokok, stadionok, pályák készen állnak, s várnak a versenyzőkre. Összeállításunkban a magyar szempontból legfontosabb helyszíneket mutatjuk be.

Olimpiai stadion

Az Olimpiai Stadion a torna központi helyszíne, itt rendezik a tervezett nyitó- és záró eseményt, s itt fog égni az olimpiai láng is. Emellett az atlétikai versenyeknek ad otthont a 68 ezer néző befogadására alkalmas aréna. A stadion már az 1964-es tokiói olimpián is a játékok főszereplője volt, de a mostani viadalra átépítették, felújították. Az arénában a sportesemények mellett koncerteket rendeztek még a járvány előtt.

Itt lesz a megnyitó is
Fotó: Getty Images

 

Kajak

A Sea Forest Waterway Tokió belvárosához közel a kajak-kenu és az evezős versenyeknek ad otthont. Könnyen elképzelhető, hogy itt hangzik el majd legtöbbször a magyar himnusz, mivel a magyar kajakoslányok minden számban esélyesként indulnak. Ezeket a versenyeket 12 800 szurkoló izgulhatja végig élőben, az eveződöntőkre ennél is többen, 16 ezren érkezhetnek.

Impozáns környezet
Fotó: Getty Images

 

Kézilabda

A Yoyogi Nemzeti Stadion 1964-ben a kosárlabdának és a vizes sportnak adott otthont, mostanra azonban stílusváltáson esett át. Az egyik legnépszerűbb csapatsportág, a kézilabda meccsei lesznek itt. Az aréna híres a felfüggesztett tetőszerkezetéről, és már számos nemzetközi tornán, világbajnokságon szolgált tökéletes helyszínként. Mi a magyar női válogatott meccseit figyeljük majd innen különös figyelemmel.

Itt játszik a női válogatott
Fotó: Getty Images

 

Úszás

Hosszú Katinka és társai ha minden jól megy 15 ezer néző előtt versenyeznek az Aquatic Centerben. A monumentális építményt csak tavaly októberben adták át, hét hónappal az eredetileg kiírt időpont után. Nem kellett kapkodniuk, mivel tavaly nyáron elmaradt a viadal. A versenyzők szerint kényelmes az úszás, mivel a medence három méter mély, és a tesztviadalokról eddig kizárólag pozitív visszajelzések érkeztek.

Hosszú Katinka törzshelye
Fotó: Getty Images

Vízilabda

Két csapat is képviseli a magyar színeket a vízilabdában, ahogy azt megszokhattuk, a fiúk és a lányok is kijutottak a tornára, sőt, egyaránt éremért harcolnak. Ezért is lesz számunkra kiemelkedő két hét a Tatsumi központban. Az 1993-ban átadott létesítményben jó esetben közel ötezer ember szurkolhat. Az épület nagyrészt acélvasalatból készül, kivéve a tetőt, amely acélcső tér-rácsos szerkezet. Számos helyszínhez hasonlóan itt is rendeztek már tesztversenyeket és eddig nem érkezett panasz. Magyar delegáció is megtekintette már az arénát.

Acélcsarnok
Fotó: Getty Images

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hatalmas dráma: súlyos döntést hozott meg a Házasság első látásra szereplője - videó

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

magyarnemzet.hu

Hazahozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

metropol.hu

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó